Als Dessert oder süße
Hauptspeise.
Zutaten für 2 Personen:
· 85
g frische Lasagne Blätter (3 Blätter a 22x10 cm)
· 60
g Butter
· 60
g Zucker
· 1
Ei
· Abgeriebene
Schale von ½ Zitrone
· ½
El Zitronensaft
· 250
g Quark
· ½
Pck. Puddingpulver Vanille Geschmack
· 80
g Mandarinen aus der Dose
· 20
g Mandelblättchen
1.
Eine Auflaufform (22x10x6 cm) mit etwas Butter ausfetten.
Die Mandarinenkonserve abtropfen lassen.
2.
Die Butter mit dem Zucker cremig rühren. Zitronenschale,
Zitronensaft und das Ei zugeben und gut verrühren. Quark und Puddingpulver
unterrühren.
3.
Den Boden der Auflaufform mit etwas Vanillequark
bestreichen, ein Lasagne Blatt darauflegen, mit 1/3 von dem Vanillequark
bestreichen und mit der Hälfte von den Mandarinen bestreuen. Vorgang
wiederholen bis alle Zutaten aufgebraucht sind. Mit Vanillequark abschließen
und mit Mandelblättchen bestreuen.
4.
Im heißen Ofen bei 180 Grad Ober- und Unterhitze 50-60
Minuten goldbraun braten.
Egy
tartalmasabb leves után másodikként vagy desszertként. A héten lasagnet
sütöttem, és 2 lap (22x15 cm) megmaradt.
A lapokból levágtam egy-egy 22x5 cm-es sávot, ez lett a lasagne középső
tésztarétege.
Hozzávalók
2 személyre:
· 85
g friss lasagne lap
· 60
g vaj + kevés a forma kikenéseshez
· 60
g cukor
· 1
tojás
· ½
citrom reszelt héja
· ½
ek citromlé
· 250
g túró
· ½
cs vaníliáspuding por
· 80
g mandarin, konzervből
· 20
g mandulapehely
1.
Egy
22x10x6 cm-es tűzállóformát kevés vajjal kikenünk. A mandarinkonzervet
leszűrjük.
2.
A
vajat a cukorral krémesre keverjük, majd hozzádolgozzuk a tojást, a citromhéjat
és levet. A végen hozzákeverjük a túrót és a vaníliapudingot.
3.
A
tűzállóforma alját kevés vaníliástúróval kikenjük, ráhelyezzük az egyik lasagne
lapot, megkenjük a túró 1/3-ával, megszórjuk a mandarin felével, ismét lasagne,
túró, mandarin, rá az utolsó lasagne lap, amelyet megkenünk a maradék
vaníliástúróval, és a mandulapehellyel megszórjuk.
4.
Betoljuk
a 180 fokra előmelegített sütőbe és kb. 50-60 perc alatt megsütjük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen