Ein wunderbares
Essen. Dafür kann man auch übriggebliebenes Fleisch vom Brat- oder
Grillhähnchen verwenden.
Zutaten für 2 Personen:
· 300
g Hähnchenbrustfilet
· 1
El Öl
· 100
g Reis
· 250
g Brokkoli
· 125
g Mozzarella
· 50
g Butter
· 20
g Mehl
· 150
g Gemüsebrühe
· 150
g Milch
· 75
g Schmelzkäse
· Salz
· Pfeffer
· 2
El Mandelblättchen
1.
Das Fleisch waschen, trocken tupfen. Mit Salz und Pfeffer
würzen. Öl in einer Pfanne erhitzen, das Fleisch darin unter wenden ungefähr 15
Minuten goldbraun braten.
2.
Den Reis in Salzwasser gar kochen, abgießen. Brokkoli
putzen, in Rösschen teilen, waschen, dann in kochenden Salzwasser ungefähr 2
Minuten kochen, mit Eiswasser abschrecken und abtropfen lassen.
3.
Für die Soße ungefähr 25 g Butter erwärmen, das Mehl
darin hell anschwitzen. Mit der Milch und der Brühe ablöschen, aufkochen und
ungefähr 5 Minuten kochen lassen. Den Schmelzkäse unterrühren, mit Salz und
Pfeffer abschmecken.
4.
Das Fleisch in Stücke zupfen, mit dem Reis, den in Würfel
geschnittenen Mozzarella und der Soße vermischen. Das Ganze in eine Auflaufform
streichen. Mit den Mandelblättchen bestreuen und den Rest Butter in Flocken
darauf verteilen.
5.
Im heißen Ofen bei 180 Grad Ober- und Unterhitze 35-40
Minuten backen.
Egy finom étel, amely maradék mentesítőnek
is nagyszerű, és persze sokkal gyorsabban elkészíthető maradék sült csirkével,
és főtt rizzsel. Ebben az esetben csak a brokkolit kell blansirozni, a mártást
elkészíteni, az egészet összekeverni, és mehet máris a forró sütőbe.
Hozzávalók
2 személyre:
· 300
g csirkemell filé
· 1
ek olaj
· 100
g rizs
· 250
g brokkoli
· 125
g mozzarella
· 50
g vaj
· 20
g liszt
· 150
g zöldségleves
· 150
g tej
· 75
g olvasztott sajt
· Só
· Bors
· 2
ek mandulapehely
1.
A
húst megmossuk, szárazra itatjuk. Sóval, borssal fűszerezzük. Az olajat egy
serpenyőben felhevítjük, a húst kb. 15 perc alatt körbe aranybarnára sütjük.
2.
A
rizst sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A brokkolit megtisztítjuk, rózsáira
szedjük, majd sós vízben kb. 2 percig főzzük, hideg vízbe szedjük, majd
leszűrjük.
3.
A
mártáshoz 25 g vajat egy edényben felforrósítunk, a lisztet rászórjuk, és
világosra pirítjuk. Felöntjük a tejjel és a levessel, felfőzzük, és kb. 5
percig főzzük. Hozzákeverjük a sajtot, sóval, borssal ízesítjük.
4.
A
húst darabokra tépkedjük, és elkeverjük a rizzsel, a kockákra vágott
mozzarellával és a mártással.
5.
Az
egészet egy kevés vajjal kikent tűzállótálba simítjuk, megszórjuk a
mandulapehellyel, és elosszuk rá a maradék vajat.
6.
Betoljuk
a 180 fokra előmelegített sütőbe és kb. 35-40 percig sütjük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen