Freitag, 23. März 2018

Russische Zupfkuchen Muffins / Kakaós túros muffin


Der russische Zupfkuchen in Muffinform.




Zutaten für 6 Personen:

Für den Mürbeteig:

·       100 g Butter

·       100 g Zucker

·       3 El Backkakao

·       150 g Mehl

·       2 Tl Backpulver

Für die Quarkfüllung:

·       100 g zerlassene Butter

·       2 Eier

·       100 g Zucker

·       200 g Quark

·       ½ Pck Puddingpulver Vanille  



1.    Für den Mürbeteig: Die Zutaten zu einem glatten Teig kneten. 2/3 des Teiges in 12 Silikon Muffinförmchen verteilen, am Boden fest drücken.

2.    Für die Füllung:  Die Eier mit dem Zucker schaumig rühren, nach und nach die zerlassene Butter dazurühren. Dann den Quark und das Puddingpulver unterrühren.

3.    Die Quarkmasse auf die Förmchen verteilen. Den Rest Mürbeteig in kleine Stücke zupfen und auf der Quarkmasse verteilen.

4.    Im heißen Ofen bei 180 Grad Ober- und Unterhitze ungefähr 25-30 Minuten backen. Rausnehmen und erkalten lassen.



Egy finom és mutatós muffin a délutáni kávéhoz.



Hozzávalók 6 személyre:

Az omlós tésztához:

·       100 g vaj

·       100 g cukor

·       3 ek kakaó

·       150 g liszt

·       2 tk sütőpor

A túrós töltelékhez:

·       100 g vaj

·       2 tojás

·       100 g cukor

·       200 g túró

·       ½ cs vaníliás puding



1.    Az omlós tésztához a hozzávalókból sima tésztát gyúrunk. A tészta 2/3-át elosszuk 12 szilikon muffin formába. Lenyomkodjuk a forma aljára, úgyhogy körbe a szélére is jusson valamennyi.

2.    A vajat felolvasztjuk, hagyjuk hűlni. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, és apránként hozzákeverjük a vajat. Majd hozzádolgozzuk a túrót, és végül a pudingport.

3.    A túrós masszát elosszuk az előkészített formákba. A maradék omlós tésztát apró darabokra csipkedjük és elosszuk a túrós masszára.

4.    Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe és kb. 25-30 perc alatt megsütjük. Kivesszük és hagyjuk hűlni.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen