Der russische
Zupfkuchen in Muffinform.
Zutaten für 6 Personen:
Für den Mürbeteig:
· 100
g Butter
· 100
g Zucker
· 3
El Backkakao
· 150
g Mehl
· 2
Tl Backpulver
Für die Quarkfüllung:
· 100
g zerlassene Butter
· 2
Eier
· 100
g Zucker
· 200
g Quark
· ½
Pck Puddingpulver Vanille
1.
Für den Mürbeteig: Die Zutaten zu einem glatten Teig
kneten. 2/3 des Teiges in 12 Silikon Muffinförmchen verteilen, am Boden fest
drücken.
2.
Für die Füllung:
Die Eier mit dem Zucker schaumig rühren, nach und nach die zerlassene
Butter dazurühren. Dann den Quark und das Puddingpulver unterrühren.
3.
Die Quarkmasse auf die Förmchen verteilen. Den Rest
Mürbeteig in kleine Stücke zupfen und auf der Quarkmasse verteilen.
4.
Im heißen Ofen bei 180 Grad Ober- und Unterhitze ungefähr
25-30 Minuten backen. Rausnehmen und erkalten lassen.
Egy finom és mutatós muffin a délutáni kávéhoz.
Hozzávalók
6 személyre:
Az omlós tésztához:
· 100
g vaj
· 100
g cukor
· 3
ek kakaó
· 150
g liszt
· 2
tk sütőpor
A túrós töltelékhez:
· 100
g vaj
· 2
tojás
· 100
g cukor
· 200
g túró
· ½
cs vaníliás puding
1.
Az
omlós tésztához a hozzávalókból sima tésztát gyúrunk. A tészta 2/3-át elosszuk
12 szilikon muffin formába. Lenyomkodjuk a forma aljára, úgyhogy körbe a
szélére is jusson valamennyi.
2.
A
vajat felolvasztjuk, hagyjuk hűlni. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, és
apránként hozzákeverjük a vajat. Majd hozzádolgozzuk a túrót, és végül a
pudingport.
3.
A
túrós masszát elosszuk az előkészített formákba. A maradék omlós tésztát apró
darabokra csipkedjük és elosszuk a túrós masszára.
4.
Betoljuk
a 180 fokra előmelegített sütőbe és kb. 25-30 perc alatt megsütjük. Kivesszük
és hagyjuk hűlni.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen