Eine leckere, aber
sehr kalorienreiche Partysuppe.
Zutaten für 4 Personen:
· 2 Lauchstangen
· 1 Möhre
· 1 Zwiebel
· 2 El
Öl
· 500 g Hackfleisch
· 1 l Gemüsebrühe
· 600 g Schmelzkäse
· Salz
· Pfeffer
· Muskatnuss
1.
Lauch und Zwiebel putzen, in Ringe schneiden. Die Möhre
putzen, grob raspeln.
2.
Das Öl in einem Topf erhitzen, das Hackfleisch zugeben
und 8 Minuten krümelig anbraten. Lauch, Zwiebel und Möhre zugeben und weitere
1-2 Minute dünsten.
3.
Mit der Brühe ablöschen, Schmelzkäse zugeben und
zugedeckt ungefähr 10 Minuten köcheln lassen.
4.
Die Suppe mit Salz, Pfeffer und Muskatnuss abschmecken.
Kalóriaszegénynek nem nevezhető ez a
leves, de azért néha megéri elkészíteni, mert nagyon finom. Friss kenyérrel.
Hozzávalók
4 személyre:
· 2 rúd
poré
· 1
sárgarépa
· 1
vöröshagyma
· 2 ek
olaj
· 500 g
darált hús
· 1 l
zöldségleves
· 600 g
ömlesztett sajt
· só
· bors
· szerecsendió
1.
A
porét és a hagymát megtisztítjuk, mossuk, gyűrűkre vágjuk. A sárgarépát
megtisztítjuk, mossuk, durvára reszeljük.
2.
Az
olajat egy fazékban felforrósítjuk, hozzáadjuk a húst, és kb. 8 percig
pirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, porét és a sárgarépát, további 1-2 percig
dinszteljük.
3.
Felöntjük
a levessel, hozzákavarjuk a sajtot. Sóval, borssal ízesítjük, lefedve kb. 10
percig főzzük.
4.
A
levest borssal és szerecsendióval pikánsra ízesítjük, petrezselyemmel
díszítjük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen