Dienstag, 13. März 2018

Hackfleisch-Käse-Lauchsuppe / Darálthúsos-sajtos poré leves


Eine leckere, aber sehr kalorienreiche Partysuppe.






Zutaten für 4 Personen:

·       2 Lauchstangen

·       1 Möhre

·       1 Zwiebel

·       2 El Öl

·       500 g Hackfleisch

·       1 l Gemüsebrühe

·       600 g Schmelzkäse

·       Salz

·       Pfeffer

·       Muskatnuss 



1.    Lauch und Zwiebel putzen, in Ringe schneiden. Die Möhre putzen, grob raspeln.

2.    Das Öl in einem Topf erhitzen, das Hackfleisch zugeben und 8 Minuten krümelig anbraten. Lauch, Zwiebel und Möhre zugeben und weitere 1-2 Minute dünsten.

3.    Mit der Brühe ablöschen, Schmelzkäse zugeben und zugedeckt ungefähr 10 Minuten köcheln lassen.

4.    Die Suppe mit Salz, Pfeffer und Muskatnuss abschmecken.



Kalóriaszegénynek nem nevezhető ez a leves, de azért néha megéri elkészíteni, mert nagyon finom. Friss kenyérrel.



Hozzávalók 4 személyre:

·       2 rúd poré

·       1 sárgarépa

·       1 vöröshagyma

·       2 ek olaj

·       500 g darált hús

·       1 l zöldségleves

·       600 g ömlesztett sajt

·      

·       bors

·       szerecsendió



1.    A porét és a hagymát megtisztítjuk, mossuk, gyűrűkre vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, mossuk, durvára reszeljük.

2.    Az olajat egy fazékban felforrósítjuk, hozzáadjuk a húst, és kb. 8 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, porét és a sárgarépát, további 1-2 percig dinszteljük.

3.    Felöntjük a levessel, hozzákavarjuk a sajtot. Sóval, borssal ízesítjük, lefedve kb. 10 percig főzzük.

4.    A levest borssal és szerecsendióval pikánsra ízesítjük, petrezselyemmel díszítjük.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen