Leckeres und einfaches Dessert.
Zutaten für 3 Personen:
·
1 großer Apfel
·
½ Tl Speisestärke
·
50 ml Wasser
·
3 EL brauner Zucker
·
1 Päckchen Vanillezucker
·
1 EL Zitronensaft
·
1 ½ Blätter Gelatine
·
250 g Magerquark
·
100 g Schmand
·
125 g Schlagsahne
·
½ Tl Zimt
·
1 Prise Muskat
1.
Den Apfel schälen, vierteln,
entkernen und klein würfeln. Mit 1 El Zucker, dem Vanillezucker, dem
Zitronensaft und dem Wasser aufkochen und zugedeckt ungefähr 8 Minuten köcheln
lassen. Dann in etwas Wasser angerührte
Speisestärke zugeben und kurz mitkochen.
Abkühlen lassen.
2.
Die Gelatine im kalten Wasser einweichen. Den Quark, den Schmand, den Rest
Zucker, den Zimt und das Muskat verrühren. Die Gelatine ausdrücken und in einem
kleinen Topf bei niedriger Hitze auflösen, etwas von der Quarkmischung
unterrühren, dann zu dem Rest
der Quarkmischung rühren.
3.
Die
Schlagsahne steif schlagen und unter die Creme heben.
4.
Die Creme und
das Apfelkompott in Gläser schichten und für 2-3 Stunden kühl stellen.
Egyszerű és finom desszert.
Hozzávalók 3 személyre:
·
1 nagy alma
·
½ Tl étkezési keményítő
·
50 ml víz
·
3 ek barna cukor
·
1 cs vanília cukor
·
1 ek citromlé
·
1 ½ lap zselatin
·
250 g túró
·
100 g tejföl (24%)
·
125 g tejszín
·
½ tk fahéj
·
1 csipet szerecsendió
5. Az almát
meghámozzuk, négybe vágjuk, a magházat kivágjuk, majd apró kockákra vágjuk, Az
almát 1 ek cukorral, a citromlével és a vízzel, felfőzzük, majd lefedve kb. 8
percig főzzük. Hozzáadjuk a kevés vízben feloldott étkezési keményítőt és egyet
rottyantunk rajta. Hűlni hagyjuk.
6. A zselatint
hideg vízbe áztatjuk. A túrót simára keverjük a tejföllel, a maradék cukorral,
a fahéjjal és a szerecsendióval. A zselatint kicsavarjuk, egy kis edényben
alacsony hőmérsékleten felolvasztjuk, hozzáadunk 2-3 ek-nyit a túrós
keverékből, majd a maradék túrós keverékhez keverjük.
7. A tejszínt
kemény habbá verjük, és óvatosan a krémhez keverjük.
8. A krémet és
az almát poharakba rétegezzük, és kb. 2-3 órára hidegre tesszük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen