Mittwoch, 5. Mai 2021

Eiercreme mit Zwiebeln / Hagymás tojáskrém

 Leckerer Dip, er passt hervorragend zu gegrilltem Fleisch und zu Folienkartoffeln.

 


Zutaten für 4 Personen

·       4 Eier

·       100 g Creme Fraîche

·       1 Tl Senf

·       1 Tl Zitronensaft

·       2 Lauchzwiebeln

·       Salz

·       Pfeffer

 

 

1.    Die Eier kochen, abkühlen lassen, pellen.

2.    Die Eier halbieren, die Eigelbe rausnehmen und mit einer Gabel zerdrücken, dann mit dem Senf und der Creme Fraîche verrühren.

3.    Die Eiweiße fein würfeln. Die Zwiebel putzen, waschen, in dünne Ringe schneiden.

4.    Den Zitronensaft, die Eiweiße und die Zwiebel unter die Creme mischen. Die Creme mit Salz und Pfeffer abschmecken.

 

 

Ezt a finom-krémes dipet, maradék főtt tojásból pár perc alatt elkészíthetjük, és tökéletesen passzol grillezett húsokhoz és fóliában sült burgonyához.

 

Hozzávalók 4 személyre:

·       4 tojás

·       100 g creme fraiche

·       1 tk mustár

·       1 tk citromlé

·       2 újhagyma

·      

·       bors

 

1.    A tojásokat megfőzzük, hűlni hagyjuk, megpucoljuk.

2.    Félbevágjuk, kivesszük a sárgáját, és villával összetörjük, majd a mustárral és a creme fraichel elkeverjük.

3.     A tojás fehérjét apró kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, mossuk, vékony gyűrűkre vágjuk.

4.    A citromlevet, a tojásfehérjét és a hagymát a krémhez keverjük. A krémet sóval és borssal ízesítjük.

 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen