Leckerer Dip, er passt hervorragend zu gegrilltem Fleisch und zu Folienkartoffeln.
Zutaten für 4 Personen
· 4
Eier
· 100
g Creme Fraîche
· 1
Tl Senf
·
1 Tl Zitronensaft
·
2 Lauchzwiebeln
·
Salz
· Pfeffer
1. Die Eier kochen, abkühlen
lassen, pellen.
2. Die Eier halbieren, die
Eigelbe rausnehmen und mit einer Gabel zerdrücken, dann mit dem Senf und der
Creme Fraîche verrühren.
3. Die Eiweiße fein würfeln.
Die Zwiebel putzen, waschen, in dünne Ringe schneiden.
4. Den Zitronensaft, die
Eiweiße und die Zwiebel unter die Creme mischen. Die Creme mit Salz und Pfeffer
abschmecken.
Ezt a finom-krémes dipet, maradék főtt tojásból
pár perc alatt elkészíthetjük, és tökéletesen passzol grillezett húsokhoz és
fóliában sült burgonyához.
Hozzávalók
4 személyre:
· 4
tojás
· 100
g creme fraiche
· 1
tk mustár
· 1
tk citromlé
· 2
újhagyma
· só
· bors
1.
A
tojásokat megfőzzük, hűlni hagyjuk, megpucoljuk.
2.
Félbevágjuk,
kivesszük a sárgáját, és villával összetörjük, majd a mustárral és a creme
fraichel elkeverjük.
3.
A tojás fehérjét apró kockákra vágjuk. A
hagymát megtisztítjuk, mossuk, vékony gyűrűkre vágjuk.
4.
A
citromlevet, a tojásfehérjét és a hagymát a krémhez keverjük. A krémet sóval és
borssal ízesítjük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen