Zutaten für 2 Personen:
· ½
Zwiebel
· 1 Knoblauchzehe
· 2-3 El
Butter
· 200 g tiefgekühlter
Blattspinat
· Salz
· Pfeffer
· Muskatnuss
· 125 g
geriebener Käse
· 300 g Lachsfilet
· 1-2 El
Zitronensaft
· 1 ½ El
Mehl
· ½ l Milch
· 4-5
Lasagne-Platten
· etwas
Butter für die Form
1.
Die Zwiebeln
und den Knoblauch schälen, fein würfeln.
2.
In einer
Pfanne ½ El Butter schmelzen lassen, den Knoblauch und die Zwiebel darin glasig
andünsten. Den gefrorenen Spinat zugeben, 50 ml Wasser zugießen. Zugedeckt
unter gelegentlichen Umrühren ungefähr 10 Minuten garen lassen. Dann ohne
Deckel das übriggebliebene Wasser verdampfen lassen. Mit Salz, Pfeffer und
Muskatnuss abschmecken.
3.
Den Rest
Butter in einer Pfanne schmelzen lassen, mit dem Mehl bestäuben, hell
anschwitzen. Mit der Milch ablöschen,
aufkochen und ungefähr 5 Minuten köcheln lassen. 75 g Käse in die Soße geben
und darin schmelzen lassen. Mit Salz, Pfeffer und Muskatnuss abschmecken.
4.
Den Fisch
waschen, trockentupfen und in Streifen schneiden. Mit dem Zitronensaft beträufeln.
5.
Eine
Auflaufform mit etwas Butter ausstreichen. Erst etwas Soße darin verteilen und 1-1
½ Lasagneplatte darauflegen. Mit der Hälfte vom Spinat und vom Lachs belegen.
1/3 der Soße und 1- 1 ½ Lasagneplatte
darauf geben.
6.
Die übrigen
Zutaten genauso einschichten. Mit dem Rest Soße und Käse abschließen. Die
Lasagne im heißen Ofen bei 180 Grad Ober- und Unterhitze ungefähr 40 Minuten
goldbraun backen.
Hozzávalók
2 személyre:
· ½ hagyma
· 1 gerezd
fokhagyma
· 2-3 ek
vaj
· 200 g fagyasztott
spenót
· Só
· bors
· szerecsendió
· 125 g reszelt
sajt
· 300 g lazacfilé
· 1-2 ek
citromlé
· 1 ½ ek
liszt
· ½ l tej
· 4-5 lasagne
lap
· Kevés
vaj a forma kikenéséhez
1.
Hagymát
és fokhagymát meghántjuk, apró kockákra vágjuk.
2.
Egy
serpenyőben ½ ek vajat felforrósítunk, hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, és
üvegesre dinszteljük. A spenótot fagyosan hozzáadjuk, felöntjük 50 ml vízzel.
Lefedve közepes hőmérsékleten, kb. 10 percig főzzük. Majd fedő nélkül további 5
percet főzzük, míg a viz elpárolog. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.
3.
A
maradék vajat felforrósítjuk, megszórjuk a liszttel, elkavarjuk, világosra
pirítjuk. Felöntjük a tejjel, felfőzzük, kb. 5 percig főzzük. 75 g sajtot
felolvasztunk a mártásban. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
4.
A
halat megmossuk, szárazra itatjuk, és vékony szeletekre vágjuk. A citromlével meglocsoljuk.
5.
Egy
tűzállótálat kevés vajjal kikenünk. A tál aljára kevés mártást simítunk,
ráhelyezzünk kb. 1 ½ lasagne-lapot. Elosszuk rá a spenót és a hal felét.
Meglocsoljuk a mártás 1/3-ával.
6.
Tovább
folytatjuk a rétegezést, az utolsó lasagne lapra a maradék mártást simítjuk, és
megszórjuk a maradék sajttal. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe és kb.
40 perc alatt aranybarnára sütjük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen