Dienstag, 18. Mai 2021

Lachs-Spinat-Lasagne / Lazacos spenótos lasagne

 


Zutaten für 2 Personen:

·       ½ Zwiebel

·       1 Knoblauchzehe

·       2-3 El Butter

·       200 g tiefgekühlter Blattspinat

·       Salz

·       Pfeffer

·       Muskatnuss

·       125 g geriebener Käse

·       300 g Lachsfilet

·       1-2 El Zitronensaft

·       1 ½ El Mehl

·       ½ l Milch

·       4-5 Lasagne-Platten

·       etwas Butter für die Form

 

 

1.    Die Zwiebeln und den Knoblauch schälen, fein würfeln.

2.    In einer Pfanne ½ El Butter schmelzen lassen, den Knoblauch und die Zwiebel darin glasig andünsten. Den gefrorenen Spinat zugeben, 50 ml Wasser zugießen. Zugedeckt unter gelegentlichen Umrühren ungefähr 10 Minuten garen lassen. Dann ohne Deckel das übriggebliebene Wasser verdampfen lassen. Mit Salz, Pfeffer und Muskatnuss abschmecken.

3.    Den Rest Butter in einer Pfanne schmelzen lassen, mit dem Mehl bestäuben, hell anschwitzen. Mit der  Milch ablöschen, aufkochen und ungefähr 5 Minuten köcheln lassen. 75 g Käse in die Soße geben und darin schmelzen lassen. Mit Salz, Pfeffer und Muskatnuss abschmecken.

4.    Den Fisch waschen, trockentupfen und in Streifen schneiden.  Mit dem Zitronensaft beträufeln.

5.    Eine Auflaufform mit etwas Butter ausstreichen. Erst etwas Soße darin verteilen und 1-1 ½ Lasagneplatte darauflegen. Mit der Hälfte vom Spinat und vom Lachs belegen. 1/3 der Soße und 1- 1 ½  Lasagneplatte darauf geben.

6.    Die übrigen Zutaten genauso einschichten. Mit dem Rest Soße und Käse abschließen. Die Lasagne im heißen Ofen bei 180 Grad Ober- und Unterhitze ungefähr 40 Minuten goldbraun backen.

 

Hozzávalók 2 személyre:

·       ½ hagyma

·       1 gerezd fokhagyma

·       2-3 ek vaj

·       200 g fagyasztott spenót

·      

·       bors

·       szerecsendió

·       125 g reszelt sajt

·       300 g lazacfilé

·       1-2 ek citromlé

·       1 ½ ek liszt

·       ½ l tej

·       4-5 lasagne lap  

·       Kevés vaj a forma kikenéséhez

 

1.    Hagymát és fokhagymát meghántjuk, apró kockákra vágjuk.

2.    Egy serpenyőben ½ ek vajat felforrósítunk, hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, és üvegesre dinszteljük. A spenótot fagyosan hozzáadjuk, felöntjük 50 ml vízzel. Lefedve közepes hőmérsékleten, kb. 10 percig főzzük. Majd fedő nélkül további 5 percet főzzük, míg a viz elpárolog. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.

3.    A maradék vajat felforrósítjuk, megszórjuk a liszttel, elkavarjuk, világosra pirítjuk. Felöntjük a tejjel, felfőzzük, kb. 5 percig főzzük. 75 g sajtot felolvasztunk a mártásban. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.

4.    A halat megmossuk, szárazra itatjuk, és vékony szeletekre vágjuk. A citromlével meglocsoljuk.

5.    Egy tűzállótálat kevés vajjal kikenünk. A tál aljára kevés mártást simítunk, ráhelyezzünk kb. 1 ½ lasagne-lapot. Elosszuk rá a spenót és a hal felét. Meglocsoljuk a mártás 1/3-ával.

6.    Tovább folytatjuk a rétegezést, az utolsó lasagne lapra a maradék mártást simítjuk, és megszórjuk a maradék sajttal. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe és kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük.

 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen