Zutaten für 2 Personen:
·
250 g weißer Spargel
·
250 g grüner Spargel
·
1 Tl Zucker
·
Saft und Abrieb von ½ Zitrone
·
2 Scheiben Toastbrot
·
1 Handvoll Petersilie
·
1 Handvoll Basilikum
·
2 Zweige Rosmarin
·
2 Stiele Thymian
·
1 Knoblauchzehe
·
2 El Butter
·
300 g Lammlachse
·
1 EL Öl
·
½ Tl Senf
·
Salz
·
Pfeffer
· Chiliflocken
1. Die beiden
Spargelsorten waschen, die harten Enden abschneiden und den weißen Spargel
schälen. In einem großen Topf Salzwasser mit dem Zucker und dem Zitronensaft
aufkochen lassen. Darin den weißen Spargel ungefähr 10 Minuten köcheln lassen,
dann den grünen Spargel zugeben und weitere 8 Minuten garen, der Spargel soll noch
einem leichten Biss haben. Anschließend abgießen, abschrecken und abkühlen
lassen.
2. Das Brot in Blitzhacker zu Krümeln verarbeiten. Die
Kräuter abbrausen, trocken schütteln und die Blätter abzupfen. Alles fein
hacken und etwa die Hälfte der Kräuter zur Seite legen. Den Knoblauch schälen,
fein hacken und in 1 EL heißer Butter glasig anschwitzen. Die Kräuter und die Brösel
untermischen, mit etwas Salz und Pfeffer würzen und vom Herd ziehen.
3. Das
Fleisch waschen, trocken tupfen, salzen, pfeffern und im heißen Öl rundherum
ungefähr 3-4 Minuten anbraten. Auf ein mit Backpapier belegtes Backblech legen
und mit dem Senf bestreichen. Die Kräuter-Brösel-Mischung darauf geben und
andrücken. Im heißen Ofen bei 200 Grad Ober- und Unterhitze ungefähr 10-12
Minuten fertig garen.
4. Die
übrige Butter in einer Pfanne zerlassen und einmal aufschäumen. Den Spargel
darin erhitzen und mit den übrigen Kräutern bestreuen. Mit Zitronenabrieb, Chiliflocken
und Salz würzen.
5. Das
Lamm kurz ruhen lassen, dann aufschneiden und mit dem Spargel anrichten.
Hozzávalók 2 személyre:
·
250 g fehér spárga
·
250 g zöld spárga
·
1 tk cukor
·
½ citrom leve és reszelt héja
·
2 szelet toast kenyér
·
1 maréknyi petrezselyemzöld
·
1 maréknyi bazsalikom
·
2 ág rozmarin
·
2 ág kakukkfű
·
1 gerezd fokhagyma
·
2 ek vaj
·
300 g kicsontozott báránygerinc (2 darab)
·
1 ek olaj
·
½ tk
mustár
·
Só
·
bors
· chilipehely
1.
A kétféle spárgát mossuk, a fásrészüket
levágjuk, a fehér spárgát meghámozzuk. Egy nagyobb lábasban vizet forralunk,
sózzuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a citromlevet. A fehér spárgát a vízben kb.
10 percet főzzük, majd hozzáadjuk a zöld spárgát és további 8 percet főzzük.
Leszűrjük, hidegvízzel leöntjük, és hagyjuk hűlni.
2.
A toast kenyeret konyhai aprítógépben
morzsásra dolgozzuk. A fűszereket mossuk, jól lerázzuk, a leveleket
letépkedjük, és finomra aprítjuk. A fűszerek felét félre rakjuk, majd a spárgához
fogjuk felhasználni. A fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, 1 ek vajban
üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a kenyérmorzsát és a maradék fűszereket.
Sóval, borssal ízesítjük, és levesszük a tűzről.
3.
A húst mossuk, szárazra itatjuk, sózzuk,
borsozzuk, majd a forró olajban 3-4 perc alatt körben megpirítjuk. A hűst egy
sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, a mustárral megkenjük, majd a
fűszeres-morzsát elosszuk rá és rányomkodjuk. Betoljuk a 200 fokra
előmelegített sütőbe és kb. 10-12 perc alatt készre sütjük.
4.
A maradék vajat egy serpenyőben
felhevítjük, a spárgát a forró vajban felforrósítjuk, és a félretett
fűszerekkel megszórjuk. A citromhéjjal, sóval és chilipehellyel ízesítjük.
5.
A húst kivesszük, kb. 5 percet hagyjuk
pihenni, majd felvágjuk és a spárgával tálaljuk.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen