Donnerstag, 20. Mai 2021

Eierlikörcreme / Tojáslikőrkrém

 


Zutaten für 4 Personen:

·       3 Blatt weiße Gelatine

·       2  Eier

·       3 EL Zucker

·       1 Päckchen Vanillezucker

·       100 ml + 4 El Eierlikör

·       300 g Schlagsahne

·       1 TL löslicher Kaffee

 

1.    Die Gelatine im kalten Wasser einweichen. Die Eier trennen. Die Eigelbe, 2 Esslöffel Zucker und den Vanillezucker cremig schlagen. 100 ml Eierlikör unterrühren. Die Gelatine auflösen und unter die Eierlikörcreme rühren.

2.    200 g Sahne und die Eiweiße getrennt steif schlagen. Locker unter die Creme heben, in Gläser füllen und 3 Stunden kühl stellen.

3.    Das Kaffeepulver in die restliche Sahne rühren, steif schlagen dabei den restlichen Zucker unterrühren. In einen Spritzbeutel mit Sterntülle füllen und die Eierlikörcreme mit Mokkasahnetuffs verzieren und mit dem übrigen Eierlikör beträufeln.

 

 

Hozzávalók 4 személyre:

·       3 lap zselatin  

·       2  Tojás

·       3 ek cukor

·       1 cs vaníliás cukor

·       100 ml + 4 ek tojáslikőr  

·       300 g tejszín

·       1 tk instant kávépor

 

 

1.    A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A tojássárgákat 2 ek cukorral és a vaníliás cukorral krémesre keverjük, majd hozzákeverünk 100 ml tojáslikőrt. A zselatint kicsavarjuk, felolvasztjuk, majd a krémhez keverjük.

2.    A tojásfehérjét és 200 ml tejszint külön-külön kemény habbá verünk. Mindkettőt a kocsonyásodó krémhez keverjük. A krémet elosszuk 4 pohárba és legalább 3 órára betesszük a hűtőbe.

3.    Az instant kávéport a maradék tejszínben felolvasztjuk, és a maradék cukorral kemény habbá verjük. A kávás tejszínt egy csillagcsöves nyomózsákba töltjük, a krémre csillagokat nyomunk és a maradék tojáslikőrrel meglocsoljuk. 

 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen