Ein einfacher und leckerer Salat.
Zutaten für 2 Personen:
·
80 g Feldsalat
·
½ Granatapfel
·
100 g Joghurt
·
1 El Weißweinessig
·
Salz
·
Pfeffer
· 1
Prise Zucker
1.
Den Feldsalat waschen, trocken
schleudern.
2.
Die Granatapfelhälfte mit der
Schnittfläche auf die Hand legen und über einer Schüssel die Kerne mit einem
Kochlöffel herausschlagen. Den Saft auffangen.
3.
Den Joghurt, den Essig und den
Granatapfelsaft (ungefähr 50 ml) verrühren. Mit Salz, Pfeffer und Zucker
abschmecken.
4.
Den Feldsalat auf 2 Teller verteilen,
mit den Granatapfelkernen bestreuen und mit dem Dressing beträufeln.
Egy finom gyümölcsös, enyhén savanykás, krémes saláta.
Hozzávalók
2 személyre:
·
80 g madársaláta
·
½ gránátalma
·
100 g joghurt
·
1 ek fehérborecet
·
bors
·
só
· 1
csipet cukor
1.
A madársalátát megmossuk,
majd salátacentrifugába tesszük és megpörgetjük. .
2.
A gránátalmából egy tányér
fölött a magokat egy kés nyelével kiveregetjük. A gránátalmalevet felfogjuk.
3.
A joghurtot elkeverjük a
gránátalmalével (kb. 50 ml) és az ecettel. Sóval, borssal és cukorral
ízesítjük.
4.
A madársalátát elosszuk 2
salátás tányérra, megszórjuk a gránátalma magokkal, és meglocsoljuk a
dresszinggel.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen