Montag, 25. Januar 2021

Warmer Tomaten-Bohnensalat / Meleg paradicsomos babsaláta

 Ein schneller, leckerer Salat.

 


Zutaten für 2 Personen:

·       250 g bunte Kirschtomaten

·       250 g rote Bohnen aus der Dose

·       1 Knoblauchzehe

·       1 rote Zwiebel

·       2 El Essig

·       1 El Olivenöl

·       Salz

·       Pfeffer

·       italienische Gewürzmischung

 

1.    Die Zwiebel schälen, halbieren, in dünne Scheiben schneiden, in eine Schüssel geben und mit dem Essig beträufeln.

2.    Den Knoblauch schälen, fein hacken, die Tomaten waschen, halbieren. Die Bohnen in ein Sieb gießen, mit kaltem Wasser abspülen und abtropfen lassen.

3.    Das Öl in einer Pfanne erhitzen, den Knoblauch darin kurz andünsten, dann die Tomaten und die Bohnen zugeben und weitere 2-3 Minuten erwärmen.

4.    Vom Herd nehmen, die Essig-Zwiebel untermischen. Mit Salz, Pfeffer und Gewürzmischung abschmecken.

 

 

Egyszerű, gyors és finom. Tálalhatjuk köretként, de friss kenyérrel vagy pirítóssal önmagában is laktató

 

Hozzávalók 2 személyre:

·       250 g koktélparadicsom

·       250 g vörös bab, konzerv

·       1 gerezd fokhagyma

·       1 lila hagyma

·       2 ek ecet

·       1 ek olívaolaj

·      

·       Bors

·       olasz fűszer keverék

 

 

1.    A hagymát meghámozzuk, elfelezzük, majd vékony szeletekre vágjuk. egy edénybe tesszük, és meglocsoljuk az ecettel.

2.    A fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. a paradicsomokat megmossuk, kettévágjuk. A vörös babot szitába borítjuk, hideg vízzel lemossuk, hagyjuk szűrődni.

3.    Az olajat egy serpenyőben felmelegítjük, hozzáadjuk a fokhagymát és pár másodpercig dinszteljük, majd hozzáadjuk a paradicsomot, és a babot, további 2-3 percig dinszteljük, melegítjük.

4.    Levesszük a tűzről, hozzákavarjuk az ecetes hagymát. Sóval, borssal ízesítjük, és a fűszerkeverékkel ízesítjük.

 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen