Ein schneller, leckerer Salat.
Zutaten für 2 Personen:
· 250
g bunte Kirschtomaten
· 250
g rote Bohnen aus der Dose
· 1
Knoblauchzehe
· 1
rote Zwiebel
· 2
El Essig
· 1
El Olivenöl
· Salz
· Pfeffer
· italienische
Gewürzmischung
1.
Die Zwiebel schälen, halbieren, in dünne Scheiben
schneiden, in eine Schüssel geben und mit dem Essig beträufeln.
2.
Den Knoblauch schälen, fein hacken, die Tomaten waschen,
halbieren. Die Bohnen in ein Sieb gießen, mit kaltem Wasser abspülen und
abtropfen lassen.
3.
Das Öl in einer Pfanne erhitzen, den Knoblauch darin kurz
andünsten, dann die Tomaten und die Bohnen zugeben und weitere 2-3 Minuten
erwärmen.
4.
Vom Herd nehmen, die Essig-Zwiebel untermischen. Mit
Salz, Pfeffer und Gewürzmischung abschmecken.
Egyszerű, gyors és finom. Tálalhatjuk köretként, de friss
kenyérrel vagy pirítóssal önmagában is laktató
Hozzávalók
2 személyre:
· 250
g koktélparadicsom
· 250
g vörös bab, konzerv
· 1
gerezd fokhagyma
· 1
lila hagyma
· 2
ek ecet
· 1
ek olívaolaj
· Só
· Bors
· olasz
fűszer keverék
1.
A
hagymát meghámozzuk, elfelezzük, majd vékony szeletekre vágjuk. egy edénybe
tesszük, és meglocsoljuk az ecettel.
2.
A
fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. a paradicsomokat megmossuk, kettévágjuk.
A vörös babot szitába borítjuk, hideg vízzel lemossuk, hagyjuk szűrődni.
3.
Az
olajat egy serpenyőben felmelegítjük, hozzáadjuk a fokhagymát és pár
másodpercig dinszteljük, majd hozzáadjuk a paradicsomot, és a babot, további
2-3 percig dinszteljük, melegítjük.
4.
Levesszük
a tűzről, hozzákavarjuk az ecetes hagymát. Sóval, borssal ízesítjük, és a
fűszerkeverékkel ízesítjük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen