Sonntag, 3. Januar 2021

Blutorangen-Mousse / Vérnarancs mousse

 Statt Cointreau kann man die Mousse mit frisch geriebenen Orangenschalen abschmecken. 

 


Zutaten für 4 Personen:

·       5 Blätter Gelatine

·       300 ml frisch gepresster Blutorangensaft

·       2 Eier

·       80 g Zucker

·       3 El Cointreau

·       200 g Schlagsahne

 

1.    Die Gelatine im kalten Wasser einweichen. Etwas Saft erwärmen, die ausgedrückte Gelatine darin auflösen, dann mit dem Rest Saft verrühren.

2.    Die Eigelbe und den Zucker mit dem Handmixer schaumig schlagen, dann den Saft und den Cointreau unterrühren. Kalt stellen.

3.    Die Eiweiße zu einem festen Schnee schlagen. Die Schlagsahne steif schlagen, dann beides vorsichtig unter die gelierende Creme heben.

4.    Die Creme in vier mit kaltem Wasser ausgespülte Förmchen (ungefähr 200 ml Inhalt) füllen und für mindesten 4 Stunden kühl stellen.

5.     Die Mousse auf Teller stürzen und servieren.

 

A narancslikör helyett izesithetük a mousse-t egy fél narancs reszelt héjjával.

 

Hozzávalók 4 személyre:

·       5 lap színtelen zselatin

·       300 ml vérnarancslé

·       2 tojás

·       80 g cukor

·       3 ek narancslikőr

·       200 g tejszín

 

1.    A zselatint hidegvízbe áztatjuk. Kevés narancslében felolvasztjuk a kicsavart zselatint, majd hozzákeverjük a maradék narancslevet.

2.    A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd elkeverjük a zselatinos narancslével és a narancslikőrrel. Hidegre tesszük.

3.    A tejszint és a tojásfehérjét külön-külön kemény habbá verjük, és mindkettőt óvatosan a zselésedő narancsos krémhez keverjük.

4.    A masszát 4 hidegvízzel kiöblített formába töltjük, lefedve kb. 4 órára hidegre tesszük.

5.    A mousse-t tányérokra borítjuk. Narancsfilékkel és narancshéjjal díszítve tálaljuk.

 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen