Statt Cointreau kann man die Mousse mit frisch geriebenen Orangenschalen abschmecken.
Zutaten für 4 Personen:
· 5
Blätter Gelatine
· 300
ml frisch gepresster Blutorangensaft
· 2
Eier
· 80
g Zucker
· 3
El Cointreau
· 200
g Schlagsahne
1.
Die Gelatine im kalten Wasser einweichen. Etwas Saft
erwärmen, die ausgedrückte Gelatine darin auflösen, dann mit dem Rest Saft
verrühren.
2.
Die Eigelbe und den Zucker mit dem Handmixer schaumig
schlagen, dann den Saft und den Cointreau unterrühren. Kalt stellen.
3.
Die Eiweiße zu einem festen Schnee schlagen. Die
Schlagsahne steif schlagen, dann beides vorsichtig unter die gelierende Creme
heben.
4.
Die Creme in vier mit kaltem Wasser ausgespülte Förmchen
(ungefähr 200 ml Inhalt) füllen und für mindesten 4 Stunden kühl stellen.
5.
Die Mousse auf
Teller stürzen und servieren.
A
narancslikör helyett izesithetük a mousse-t egy fél narancs reszelt héjjával.
Hozzávalók
4 személyre:
· 5
lap színtelen zselatin
· 300
ml vérnarancslé
· 2
tojás
· 80
g cukor
· 3
ek narancslikőr
· 200
g tejszín
1.
A
zselatint hidegvízbe áztatjuk. Kevés narancslében felolvasztjuk a kicsavart
zselatint, majd hozzákeverjük a maradék narancslevet.
2.
A
tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd elkeverjük a zselatinos
narancslével és a narancslikőrrel. Hidegre tesszük.
3.
A
tejszint és a tojásfehérjét külön-külön kemény habbá verjük, és mindkettőt
óvatosan a zselésedő narancsos krémhez keverjük.
4.
A
masszát 4 hidegvízzel kiöblített formába töltjük, lefedve kb. 4 órára hidegre
tesszük.
5.
A
mousse-t tányérokra borítjuk. Narancsfilékkel és narancshéjjal díszítve
tálaljuk.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen