Mittwoch, 13. Januar 2021

Käsesalat mit Kochschinken / Sonkás sajtsaláta

 Unter den Salat kann man auch noch feine Apfelstreifen und Schnittlauchringe rühren.

 


Zutaten für 4 Personen:

·       150 g Käse

·       150 g Kochschinken

·       80 g Majonäse

·       4 El griechischer Joghurt

·       1 El Zitronensaft

·       Salz

·       Pfeffer

 

1.    Den Käse und den Schinken in ungefähr 3 cm lange feine Streifen schneiden.

2.    Die Majonäse, den Zitronensaft und den Joghurt glatt rühren, mit Salz und Pfeffer abschmecken, über den Salat gießen. Gut vermischen, falls nötig nachwürzen.

 

A salátához keverhetünk egy vékony csíkokra vágott savanykás almát is. Ízesíthetjük 1-2 ek metélőhagymával is.

 

Hozzávalók 4 személyre:

·       150 g sajt

·       150 főtt sonka

·       80 g majonéz

·       4 ek görög joghurt

·       1 ek citromlé

·      

·       bors

 

 

1.    A sonkát és a sajtot kb. 3 cm hosszúságú vékony csíkokra vágjuk.

2.    A majonézt elkeverjük a citromlével és a joghurttal, sózzuk, borsozzuk és ráöntjük a sonkára és a sajtra. Az egészet jól összekavarjuk. Ha szükséges utána ízesítünk.

 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen