Ein leckerer, herzhafter Eintopf.
Zutaten für 2 Personen:
·
1 große Möhre
·
½ Stange Porree
·
1 Zwiebel
·
150 g rote Linsen
·
1 El Butter
·
600 ml Gemüsebrühe
·
100 g Wiener Würstchen
·
Salz
·
Pfeffer
· 1
El Essig
1. Den
Porree putzen, waschen, in Ringe schneiden. Die Möhre schälen, waschen, der
Länge nach halbieren und in Scheiben schneiden. Die Zwiebel schälen und fein
würfeln.
2. Die
Butter in einem Topfe erhitzen, das Gemüse darin ungefähr 5 Minuten dünsten.
3. Mit
der Brühe ablöschen, die Linsen zugeben. Aufkochen und ungefähr 10 Minuten
köcheln lassen. Die Würstchen in Scheiben schneiden, in die Suppe geben und
weitere 5 Minuten kochen.
4. Die
Suppe mit Salz, Pfeffer und Essig
abschmecken.
Egy finom, laktató
egytálétel.
Hozzávalók 2 személyre:
·
1 nagy sárgarépa
·
½ db. póréhagyma
·
1 vöröshagyma
·
150 g vöröslencse
·
1 ek vaj
·
600 ml zöldség alaplé
·
100 g virsli
·
Só
·
bors
· 1
ek ecet
1.
A pórét megtisztítjuk, mossuk, gyűrűkre
vágjuk. a sárgarépát megtisztítjuk, mossuk, hosszában elfelezzük, szeletekre
vágjuk. A hagymát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk.
2.
A vajat egy lábasban felforrósítjuk, a
zöldséget hozzáadjuk és kb. 5 percet dinszteljük.
3.
Felöntjük a levessel, a lencsét
hozzáadjuk. Felfőzzük és kb. 5 percet főzzük. A virslit vékony szeletekre
vágjuk, a leveshez adjuk és további 5 percet főzzük.
4.
A levest sóval, borssal és ecettel
ízesítjük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen