Mittwoch, 20. Januar 2021

Krautsalat mit Quark-Sahnedressing / Túrós-tejfölös káposztasaláta

 


Zutaten für 4 Personen:

·       750 g Spitzkohl

·       Salz

·       1 Möhre

·       1 Apfel

·       1 El Zitronensaft

·       ½ Bund Lauchzwiebeln

·       1 El Sonnenblumenkerne

·       100 g Quark

·       150 g saure Sahne

·       ½ Bund Petersilie

·       ½ Bund Dill

·       ½ Bund Schnittlauch

·       Pfeffer

·       1 Prise Zucker

·       8 dünne Scheiben Kochschinken (240 g)

 

 

1.    Den Kohl fein hobeln. Mit ungefähr 1 Tl Salz bestreuen, vermengen und ungefähr 10 Minuten stehen lassen.

2.    Die Möhre schälen, waschen, grob reiben. Den Apfel, waschen, vierteln, das Kernhaus rausschneiden, in dünne Scheiben schneiden und mit dem Zitronensaft beträufeln. Die Lauchzwiebeln putzen, waschen, in Ringe schneiden. Alles zu dem Kohl geben.

3.    Die Sonnenblumenkerne in einer Pfanne anrösten, abkühlen lassen.

4.    Für das Dressing: Den Quark mit der sauren Sahne glatt rühren, die klein gehackten Kräuter untermischen. Mit Salz, Pfeffer und Zucker abschmecken.

5.    Das Dressing über den Salat gießen und gut vermengen. Falls nötig mit Salz und Pfeffer nachwürzen. Den Salat auf Teller verteilen, mit den Sonnenblumenkernen bestreuen und mit je 2 Scheiben Kochschinken servieren.

 

A túrós-tejfölt izesithetjük 1 gerezd áttört fokhagymával is.

 

Hozzávalók 4 személyre:

·       750 g káposzta

·      

·       1 sárgarépa

·       1 alma

·       1 ek citromlé

·       ½ csokor újhagyma

·       1 ek napraforgómag

·       100 g túró

·       150 g tejföl

·       ½ csokor petrezselyem

·       ½ csokor kapor

·       ½ csokor metélőhagyma

·       Bors

·       Csipet cukor

·       8 szelet fött sonka (240 g)

 

1.    A káposztát megtisztítjuk, vékonyra gyaluljuk. Megszórjuk kb. 1 tk sóval, elkavarjuk, kb. 10 percet hagyjuk állni.

2.    A sárgarépát megtisztítjuk, mossuk, durvára reszeljük. Az almát megmossuk, négybe vágjuk, kivágjuk a magházát, vékony szeletekre vágjuk, meglocsoljuk a citromlével. Az újhagymát megtisztítjuk, mossuk, gyűrűkre vágjuk.

3.    A napraforgómagot egy serpenyőben megpirítjuk, hűlni hagyjuk.

4.    A túrót elkavarjuk a tejföllel és az apróra vágott zöldfűszerekkel. Sóval, borssal, cukorral ízesítjük.

5.    Az összes hozzávalót -a sonka kivételével- összekeverjük. Sóval, borssal ízesítjük. A salátát tányérokra osszuk, mindegyikre teszünk 2-2 sonka szeletet.

 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen