Leckeres Eierkuchenrezept. Statt Zimt kann man den Teig mit Vanilleextrakt verfeinern. Statt Haselnüsse kann man Walnüsse oder Mandeln verwenden.
Zutaten für 2 Personen:
· 75
g gemahlene Haselnüsse
· 75
g Mehl
· 2
Tl Zimt
· 1
Prise Salz
· 2
Eier
· 300
ml Milch
· 40
g zerlassene Butter
·
2 El Öl
1. Die
Eier mit dem Mehl, den Haselnüssen, dem Salz, dem Zimt und der Milch glatt
rühren. Am Ende die Butter untermischen.
2. Eine
mittelgroße Pfanne (24 cm Durchmesser) erhitzen, mit etwas Butterschmalz
ausstreichen und 1 kleine Schöpfkelle Teig darin verteilen (der Teig soll dünn
den Pfannenboden bedecken).
3. Bei
mittlerer Hitze ungefähr 1 Minute backen, bis der Rand goldbraun wird.
4. Wenden
und auf der anderen Seite in etwa ½ Min. fertig backen.
5. Rausnehmen,
warmhalten. Von dem übrigen Teig weitere 7 Eierkuchen backen, bis der Teig
verbraucht ist.
Még egy finom palacsinta recept. A palacsinta tésztát fahéj
helyett ízesíthetjük vanília kivonattal is.
Elkészthetjük dióval vagy mandulával is.
Hozzávalók
2 személyre:
· 75
g mogyoró
· 75
g liszt
· 2
tk fahéj
· 1
csipet só
· 2
tojás
· 300
ml tej
· 40
g olvasztott vaj
· 2
ek olaj a sütéshez
1. A
tojást, liszttel, mogyoróval, fahéjjal, sóval, és a tejjel simára keverjük.
Ügyeljünk arra, hogy ne legyen csomós a tészta. A végén hozzákavarjuk a vajat
is.
2. Kenjünk
ki egy kb. 24 cm átmérőjű serpenyőt zsiradékkal. Öntsünk bele annyit a tésztából,
hogy a tészta vékonyan vonja be az aljat.
3. Süssük
a tésztát közepes hőfokon, kb. 1 percig, majd óvatosan fordítsuk meg.
4. Süssük
a másik oldalát is kb. ½ percig. Süssünk a tésztából egymásután kb. 8 palacsintát.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen