Die Baguettes erkalten lassen und frisch servieren.
Zutaten für 4 Personen:
· 375
g Mehl
· 1
Tl Salz
· 30
g frische Hefe
· 1
Prise Zucker
· 260
ml lauwarmes Wasser
· 25
ml Sonnenblumenöl
1.
Die Hefe in dem Wasser auflösen. Den Rest Zutaten in die
Schüssel der Küchenmaschine geben, die aufgelöste Hefe zugeben und mit dem
Knethacken zu einem glatten, weichen Teig kneten.
2.
Den Teig auf eine
bemehlte Arbeitsplatte geben, und mit bemehlten Händen zu 2 Rollen formen. Die
Rollen auf ein mit Backpapier
ausgelegtes Backblech legen, mit einem scharfen Messer paarmal schräg
einschneiden, dann zugedeckt an einem warmen Ort 15 Minuten gehen lassen.
3.
Die Baguettes mit etwas Wasser befeuchten und mit etwas
Mehl bestäuben. Im heißen Ofen bei 200 Grad Ober- und Unterhitze ungefähr 25
Minuten backen.
Kenyeret kellett süssek, de nem volt sem
kedvem sem időm a hosszú kelesztési időkre, azért esett a választásom erre a
receptre. A bagett egy gyors változata, 45 perc alatt már az asztalon illatozik
ez a gyors kenyér. Aznap frissen a
legfinomabb, de azért még másnapra is finom puha marad.
Hozzávalók
4 személyre:
· 375
g liszt
· 1
tk só
· 30
g friss élesztő
· 1
csipet cukor
· 260
ml langyos víz
· 25
ml napraforgóolaj
1.
Az
élesztőt feloldjuk a vízbe, és az összes hozzávalóval együtt konyhagépbe
tesszük, és kb. 2 perc alatt dagasztó késsel sima, lágy tésztává
dolgozzuk.
2.
Lisztezett
munkalapra borítjuk, lisztes kézzel 2 rudat formázunk belőle, és egy sütőpapírral
bélelt tepsibe rakjuk, éles késsel párszor ferdén bevágjuk, majd letakarva
meleg helyen kb. 15 percig kelesztjük.
3.
A
bagetteket megkenjük kevés vízzel, megszórjuk kevés liszttel, betoljuk a 200
fokra előmelegített sütőbe, és kb. 25 perc alatt megsütjük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen