Dienstag, 26. Januar 2021

Schnelles Baguette / Gyors bagett

 Die Baguettes erkalten lassen und frisch servieren. 

 


Zutaten für 4 Personen:

·       375 g Mehl

·       1 Tl Salz

·       30 g frische Hefe

·       1 Prise Zucker

·       260 ml lauwarmes Wasser

·       25 ml Sonnenblumenöl

 

1.    Die Hefe in dem Wasser auflösen. Den Rest Zutaten in die Schüssel der Küchenmaschine geben, die aufgelöste Hefe zugeben und mit dem Knethacken zu einem glatten, weichen Teig kneten.

2.     Den Teig auf eine bemehlte Arbeitsplatte geben, und mit bemehlten Händen zu 2 Rollen formen. Die Rollen auf ein  mit Backpapier ausgelegtes Backblech legen, mit einem scharfen Messer paarmal schräg einschneiden, dann zugedeckt an einem warmen Ort 15 Minuten gehen lassen.

3.    Die Baguettes mit etwas Wasser befeuchten und mit etwas Mehl bestäuben. Im heißen Ofen bei 200 Grad Ober- und Unterhitze ungefähr 25 Minuten backen.

 

Kenyeret kellett süssek, de nem volt sem kedvem sem időm a hosszú kelesztési időkre, azért esett a választásom erre a receptre. A bagett egy gyors változata, 45 perc alatt már az asztalon illatozik ez a gyors kenyér.  Aznap frissen a legfinomabb, de azért még másnapra is finom puha marad.

 

Hozzávalók 4 személyre:

·       375 g liszt

·       1 tk só

·       30 g friss élesztő

·       1 csipet cukor

·       260 ml langyos víz

·       25 ml napraforgóolaj

 

 

1.    Az élesztőt feloldjuk a vízbe, és az összes hozzávalóval együtt konyhagépbe tesszük, és kb. 2 perc alatt dagasztó késsel sima, lágy tésztává dolgozzuk. 

2.    Lisztezett munkalapra borítjuk, lisztes kézzel 2 rudat formázunk belőle, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, éles késsel párszor ferdén bevágjuk, majd letakarva meleg helyen kb. 15 percig kelesztjük.

3.    A bagetteket megkenjük kevés vízzel, megszórjuk kevés liszttel, betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 25 perc alatt megsütjük.

 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen