Dazu passt Reis.
Zutaten für 2 Personen:
· 300 g Schweinefilet
· 1 El
Öl
· Salz
· Pfeffer
· 2 El
Butter
· 1 Zwiebel,
klein geschnitten
· 150 ml
Fleischbrühe
· 150 ml
trockener Weißwein
· 1 El
Cognac
· ½ Mango
· 1 El geriebener
Ingwer
· 1 Tl
Speisestärke
· 2 El
Petersilien
· 2 El
Creme Fraîche
1.
Das Schweinefilet waschen, trockentupfen,
in dünne Scheiben schneiden.
2.
Das Mango schälen und in Würfel schneiden.
3.
Die Speisestärke mit 3 El Wein verrühren.
4.
Das Öl in einer Pfanne erhitzen, das
Fleisch darin anbraten. Salzen, pfeffern, rausnehmen und warm halten.
5.
In die Pfanne 1 El Butter geben, die
Zwiebel darin goldgelb braten, mit der Brühe, dem Rest Wein und dem Cognac
ablöschen. Die Mangowürfel und den Ingwer zugeben. Die Flüssigkeit auf die
Hälfte einkochen, dann mit der Speisestärke binden.
6.
Das Fleisch in die Soße geben, mit der
Petersilie bestreuen. Die Creme Fraîche unterrühren, kurz aufkochen. Mit Salz
und Pfeffer abschmecken.
Hozzávalók
2 személyre:
· 300 g
szűzpecsenye
· 1 ek
olaj
· só
· bors
· 1 ek
vaj
· 1
vöröshagyma, apróra vágva
· 150 ml
húsleves
· 150 ml
fehérbor
· 1 ek
konyak
· ½ mangó
· 1 ek
apróra vágott friss gyömbér
· 1 tk étkezési
keményítő
· 2 ek
apróra vágott friss petrezselyem zöld
· 2 ek
creme fraiche
1.
A szűzpecsenyét mossuk, szárazra töröljük,
vékony szeletekre vágjuk.
2.
A mangót meghántjuk, a gyümölcshúst
levágjuk a magról. A gyümölcs felét apró kockákra vágjuk. A másik felét
legyezőszerűen felvágjuk.
3.
Az étkezési keményítőt elkeverjük 3 ek
borral.
4.
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat,
beletesszük a hús szeleteket és megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd kivesszük és
melegen tartjuk.
5.
A serpenyőbe felmelegítünk 1 ek vajat
rászórjuk a hagymát és aranysárgára pirítjuk, felöntjük a levessel, a maradék
borral és konyakkal. Hozzáadjuk a mangó kockákat és a gyömbért. A levét felére
befőzzük, majd az étkezési keményítővel besűrítjük.
6.
A húst a szószba tesszük, megszórjuk a
petrezselyemzölddel. Hozzáadjuk a creme frachet, röviden felfőzzük, sóval és
borssal ízesítjük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen