Samstag, 16. Januar 2021

Schweinefilet mit Mango / Mangós szűzpecsenye

 Dazu passt Reis.

 

 

Zutaten für 2 Personen:

·       300 g Schweinefilet

·       1 El Öl

·       Salz

·       Pfeffer

·       2 El Butter

·       1 Zwiebel, klein geschnitten

·       150 ml Fleischbrühe

·       150 ml trockener Weißwein

·       1 El Cognac

·       ½ Mango

·       1 El geriebener Ingwer

·       1 Tl Speisestärke

·       2 El Petersilien

·       2 El Creme Fraîche

 

1.    Das Schweinefilet waschen, trockentupfen, in dünne Scheiben schneiden.

2.    Das Mango schälen und in Würfel schneiden.

3.    Die Speisestärke mit 3 El Wein verrühren.

4.    Das Öl in einer Pfanne erhitzen, das Fleisch darin anbraten. Salzen, pfeffern, rausnehmen und warm halten.

5.    In die Pfanne 1 El Butter geben, die Zwiebel darin goldgelb braten, mit der Brühe, dem Rest Wein und dem Cognac ablöschen. Die Mangowürfel und den Ingwer zugeben. Die Flüssigkeit auf die Hälfte einkochen, dann mit der Speisestärke binden.

6.    Das Fleisch in die Soße geben, mit der Petersilie bestreuen. Die Creme Fraîche unterrühren, kurz aufkochen. Mit Salz und Pfeffer abschmecken.

 

 

Hozzávalók 2 személyre:

·       300 g szűzpecsenye

·       1 ek olaj

·      

·       bors

·       1 ek vaj

·       1 vöröshagyma, apróra vágva

·       150 ml húsleves

·       150 ml fehérbor

·       1 ek konyak

·       ½  mangó

·       1 ek apróra vágott friss gyömbér

·       1 tk étkezési keményítő

·       2 ek apróra vágott friss petrezselyem zöld

·       2 ek creme fraiche

 

1.    A szűzpecsenyét mossuk, szárazra töröljük, vékony szeletekre vágjuk.

2.    A mangót meghántjuk, a gyümölcshúst levágjuk a magról. A gyümölcs felét apró kockákra vágjuk. A másik felét legyezőszerűen felvágjuk.

3.    Az étkezési keményítőt elkeverjük 3 ek borral.

4.    Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, beletesszük a hús szeleteket és megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd kivesszük és melegen tartjuk.

5.    A serpenyőbe felmelegítünk 1 ek vajat rászórjuk a hagymát és aranysárgára pirítjuk, felöntjük a levessel, a maradék borral és konyakkal. Hozzáadjuk a mangó kockákat és a gyömbért. A levét felére befőzzük, majd az étkezési keményítővel besűrítjük.

6.    A húst a szószba tesszük, megszórjuk a petrezselyemzölddel. Hozzáadjuk a creme frachet, röviden felfőzzük, sóval és borssal ízesítjük.

 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen