Leckere Beilage zum Fleisch.
Zutaten für 2 Personen:
·
400 g Austernpilze
·
2 El Butter
·
1 Zwiebel, fein gewürfelt
·
50 g Schinkenspeckwürfel
·
3 El Petersilie
·
Salz
·
Pfeffer
· 4
El Schlagsahne
1.
A gombát megtisztítjuk, a nagyobb
darabokat elfelezzük.
2.
A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a
hagymát és a sonkát hozzáadjuk, és megpirítjuk. A gombát és 1 ek petrezselymet
hozzáadjuk, és közben megkevergetve sütjük, míg az egész folyadék elpárolog.
3.
Sóval, borssal ízesítjük, és aranybarnára
sütjük. Hozzákeverjük a tejszínt, sóval, borssal ízesítjük, és a maradék
petrezselyemmel megszórjuk.
Finom köret, de önálló
fogásként is megállja a helyét.
Hozzávalók 2 személyre:
· 400 g laskagomba
· 2 ek vaj
· 1 vöröshagyma, apró kockákra vágva
· 50 g füstölt sonka, kockákra vágva
· 3 ek petrezselyem
·
Só
· bors
· 4 ek tejszín
1.
A gombát megtisztítjuk, a nagyobb
darabokat elfelezzük.
2.
A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a
hagymát és a sonkát hozzáadjuk, és megpirítjuk. A gombát és 1 ek petrezselymet
hozzáadjuk, és közben megkevergetve sütjük, míg az egész folyadék elpárolog.
3.
Sóval, borssal ízesítjük, és aranybarnára
sütjük. Hozzákeverjük a tejszínt, sóval, borssal ízesítjük, és a maradék
petrezselyemmel megszórjuk.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen