Donnerstag, 14. Januar 2021

Gebratene Austernpilze / Sült laskagomba

 Leckere Beilage zum Fleisch.

 


Zutaten für 2 Personen:

·       400 g Austernpilze

·       2 El Butter

·       1 Zwiebel, fein gewürfelt

·       50 g Schinkenspeckwürfel

·       3 El Petersilie

·       Salz

·       Pfeffer

·       4 El Schlagsahne

 

1.    A gombát megtisztítjuk, a nagyobb darabokat elfelezzük.

2.    A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a hagymát és a sonkát hozzáadjuk, és megpirítjuk. A gombát és 1 ek petrezselymet hozzáadjuk, és közben megkevergetve sütjük, míg az egész folyadék elpárolog.

3.    Sóval, borssal ízesítjük, és aranybarnára sütjük. Hozzákeverjük a tejszínt, sóval, borssal ízesítjük, és a maradék petrezselyemmel megszórjuk.

 

Finom köret, de önálló fogásként is megállja a helyét.

 

Hozzávalók 2 személyre:

·       400 g laskagomba

·       2 ek vaj

·       1 vöröshagyma, apró kockákra vágva

·       50 g füstölt sonka, kockákra vágva

·       3 ek petrezselyem

·      

·       bors

·       4 ek tejszín

 

1.    A gombát megtisztítjuk, a nagyobb darabokat elfelezzük.

2.    A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a hagymát és a sonkát hozzáadjuk, és megpirítjuk. A gombát és 1 ek petrezselymet hozzáadjuk, és közben megkevergetve sütjük, míg az egész folyadék elpárolog.

3.    Sóval, borssal ízesítjük, és aranybarnára sütjük. Hozzákeverjük a tejszínt, sóval, borssal ízesítjük, és a maradék petrezselyemmel megszórjuk.

 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen