Kartoffelsalat mal anders.
Zutaten für 2 Personen:
· 400
g Kartoffeln
· 1
Avocado
· Saft
von ½ Zitrone
· 3
El griechischer Joghurt
· 50
ml Kefir
· 1
El Olivenöl
· 1
rote Zwiebel
· 1
Tomate
· 1
Chilischote
· Salz
· Pfeffer
· ½
Bund Koriander
1.
Die Kartoffeln waschen, im kochenden Salzwasser ungefähr
30-35 Minuten gar kochen. Abgießen, pellen, würfeln. Die Zwiebel schälen, fein
würfeln. Die Tomate vierteln, die Kerne rausschneiden, dann das Tomatenfleisch
fein würfeln. Den Chili fein hacken. Den Koriander grob schneiden. Alles in
eine Schüssel geben.
2.
Das Avocadofleisch, den Zitronensaft, den Joghurt, den
Kefir und das Öl mit der Küchenmaschine cremig verarbeiten. Mit Salz und
Pfeffer abschmecken.
3.
Die Avocadocreme über den Salat gießen. Mit Salz und
Pfeffer abschmecken und gut vermischen.
Egy finom burgonyasaláta mindazoknak, akik
szeretik az avokádót. Koriander helyett
elkészíthetjük petrezselyemmel is.
Hozzávalók
2 személyre:
· 400
g burgonya
· 1
avokádó
· ½
citrom leve
· 3
ek görög joghurt
· 50
ml kefir
· 1
ek olívaolaj
· 1
lila hagyma
· 1
paradicsom
· 1
chili paprika
· Só
· Bors
· ½
csokor koriander
1.
A
burgonyát megmossuk, fövő sós vízben kb. 30-35 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük,
meghámozzuk, kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A
paradicsomot négybe vágjuk, a magokat kivágjuk, majd apró kockákra vágjuk. A
chilit apróra vágjuk. A koriandert durvára vágjuk.
2.
Az
avokádó húsát konyhai aprítógépbe tesszük. Hozzáadjuk a citrom levét, a
joghurtot, a kefirt és az olajat, és krémesre dolgozzuk. Sóval, borssal
ízesítjük.
3.
Az
avokádókrémet a salátára öntjük. Sóval, borssal ízesítjük, és jó elkeverjük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen