Montag, 18. Januar 2021

Kartoffelsalat mit Avocado-Creme / Avokádókrémes burgonyasaláta

 Kartoffelsalat mal anders.

 


Zutaten für 2 Personen:

·       400 g Kartoffeln

·       1 Avocado

·       Saft von ½ Zitrone

·       3 El griechischer Joghurt

·       50 ml Kefir

·       1 El Olivenöl

·       1 rote Zwiebel

·       1 Tomate

·       1 Chilischote

·       Salz

·       Pfeffer

·       ½ Bund Koriander  

 

1.    Die Kartoffeln waschen, im kochenden Salzwasser ungefähr 30-35 Minuten gar kochen. Abgießen, pellen, würfeln. Die Zwiebel schälen, fein würfeln. Die Tomate vierteln, die Kerne rausschneiden, dann das Tomatenfleisch fein würfeln. Den Chili fein hacken. Den Koriander grob schneiden. Alles in eine Schüssel geben.

2.    Das Avocadofleisch, den Zitronensaft, den Joghurt, den Kefir und das Öl mit der Küchenmaschine cremig verarbeiten. Mit Salz und Pfeffer abschmecken.

3.    Die Avocadocreme über den Salat gießen. Mit Salz und Pfeffer abschmecken und gut vermischen.

 

Egy finom burgonyasaláta mindazoknak, akik szeretik az avokádót.  Koriander helyett elkészíthetjük petrezselyemmel is.

 

Hozzávalók 2 személyre:

·       400 g burgonya

·       1 avokádó

·       ½ citrom leve

·       3 ek görög joghurt

·       50 ml kefir

·       1 ek olívaolaj

·       1 lila hagyma

·       1 paradicsom

·       1 chili paprika

·      

·       Bors

·       ½ csokor koriander

 

 

1.    A burgonyát megmossuk, fövő sós vízben kb. 30-35 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, meghámozzuk, kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A paradicsomot négybe vágjuk, a magokat kivágjuk, majd apró kockákra vágjuk. A chilit apróra vágjuk. A koriandert durvára vágjuk.

2.    Az avokádó húsát konyhai aprítógépbe tesszük. Hozzáadjuk a citrom levét, a joghurtot, a kefirt és az olajat, és krémesre dolgozzuk. Sóval, borssal ízesítjük.

3.    Az avokádókrémet a salátára öntjük. Sóval, borssal ízesítjük, és jó elkeverjük.

 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen