Mittwoch, 30. September 2020

Ricotta-Avocado-Dip / Ricottás avokádó dip

 

Dieser Dip mit leichter Chilischärfe ist lecker zu Gemüse oder als Brotaufstrich.

 

Zutaten für2 Personen:

·       125 g Ricotta

·       3 Tl Zitronensaft

·       ½ Tl Zitronenschale

·       2 El Olivenöl

·       Salz

·       ¼ Tl Chiliflocken

·       1 reife Avocado

·       ½ Bund Schnittlauch

 

1.    Den Ricotta mit der Zitronenschale, 2 Tl Zitronensaft und 1 El Olivenöl verrühren. Mit Salz und Chiliflocken würzen.

2.    Die Avocado halbieren, entsteinen, schälen und das Fruchtfleisch klein würfeln. Mit dem Rest Zitronensaft mischen. Den Schnittlauch in Röllchen schneiden.

3.    Die Hälfte der Avocado zu den Ricotta geben und mit einem Stabmixer pürieren. Den Rest Avocado (außer 2-3 Würfel) und den Schnittlauch unter die Ricotta-Avocado-Creme mischen. Mit dem Rest Avocadowürfeln bestreuen und mit dem Rest Öl beträufeln.

 

 

Egy frissítő citromos dip zöldségekhez vagy friss kenyérhez.

 

Hozzávalók 2 személyre:

·       125 g ricotta

·       3 tk citromlé

·       ½ tk citromhéj

·       2 ek olívaolaj

·      

·       ¼ tk chili pehely

·       1 érett avokádó

·       ½ csokor metélőhagyma

 

1.    A ricottát elkeverjük a citromhéjjal, 2 tk citromlével és 1 ek olajjal. Sóval és a chili pehellyel fűszerezzük.

2.    Az avokádot elfelezzük, kimagozzuk, meghántjuk, a húsát apró kockákra vágjuk. Az avokádót elkeverjük a maradék citromlével. A metélőhagymát gyűrűkre vágjuk.

3.    Az avokádó felét a ricottához adjuk, és bot mixerrel pürésítjük. A ricottása-avokádó krémhez keverjük a megmaradt avokádót (egy pár kivételével) és a metélőhagymát.  A dipet megszórjuk a maradék avokádóval és meglocsoljuk a maradék olajjal.

 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen