Leckeres Gemüsegericht.
Zutaten für 2 Personen:
· 2
mittelgroße Kartoffeln
· 600
g Fenchelknollen
· 2
Möhren
· 200
ml Gemüsebrühe
· 150
ml Schlagsahne
· 75
g Schmelzkäse
· 1
El Olivenöl
· Salz
· Pfeffer
· italienische
Kräutermischung
1.
Das Gemüse putzen, waschen. Die Möhren und
die Kartoffeln in kleine Würfel schneiden. Den Fenchel vierteln, dann in
ungefähr 0,5 cm dicke Scheiben schneiden.
2.
Das Öl erhitzen, das Gemüse darin ungefähr 5
Minuten dünsten. Mit der Brühe ablöschen, zugedeckt ungefähr 10 Minuten köcheln
lassen, dann die Sahne zugießen und weitere 10-15 Minuten kochen lassen bis das
Gemüse gar und die Soße schön sämig wird. Falls nötig für die letzten 5 Minuten
den Deckel entfernen.
3.
Den Käse zugeben und in der Soße schmelzen
lassen. Mit Salz, Pfeffer und Kräutermischung abschmecken.
Egy finom főzelék nemcsak az édeskömény
kedvelőknek.
Hozzávalók
2 személyre:
· 2
burgonya, közepes
· 600
g édeskömény gumó
· 2
sárgarépa
· 200
ml zöldségleves
· 150
ml tejszín
· 75
g olvasztott sajt
· 1
ek olívaolaj
· Só
· Bors
· olasz
fűszerkeverék
1.
A
zöldségeket megtisztítjuk, mossuk. A sárgarépát és a burgonyát apró kockákra
vágjuk. Az édesköményt négybe vágjuk, majd kb. 0,5 cm vastagságú szeletekre
vágjuk.
2.
Az
olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk az előkészített zöldségeket, kb. 5 percig
dinszteljük. Felöntjük a levessel, kb. 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a
tejszint és további 10-15 percig főzzük, míg a zöldségek megfőnek, és a mártás
besűrűsödik. Az utolsó 5 percben esetleg főzzük fedő nélkül.
3.
Hozzáadjuk
a sajtot, felolvasztjuk a levesben. Sóval, borssal és a fűszerkeverékkel
ízesítjük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen