Dazu einen leckeren
Joghurtdip reichen.
Zutaten für 1 Person:
· ¼
Blumenkohl
· 1
El Mehl
· 1
Ei
· 3
El Semmelbrösel
· Salz
· Pfeffer
· 5
El Öl
1.
Den Blumenkohl im kochenden Salzwasser ungefähr 10
Minuten kochen, rausnehmen und erkalten lassen, dann in Scheiben schneiden und
mit Salz und Pfeffer würzen.
2.
Das Ei verquirlen, mit etwas Salz würzen.
3.
Die Blumenkohlscheiben erst im Mehl, dann im Ei und zuletzt
in den Semmelbröseln wenden.
4.
Das Öl in einer Pfanne erhitzen, die panierte
Blumenkohlscheiben darin auf beiden Seiten 2-3 Minuten goldgelb braten.
Tálaljuk fűszeres joghurttal vagy
tartármártással.
Hozzávalók
1 személyre:
· ¼
karfiol
· 1
ek liszt
· 1
tojás
· 3
ek zsemlemorzsa
· Só
· Bors
· 5
ek olaj
1.
A
karfiolt sós fövő vízben kb. 10 percig főzzük, majd kivesszük, és hagyjuk
hűlni. A kihűlt karfiolt szeletekre vágjuk, sóval, borssal megszórjuk.
2.
A
tojást felverjük, kevés sóval ízesítjük.
3.
A
karfiol szeleteket először a lisztben, majd a tojásban és végül a morzsában
megforgatjuk.
4.
Az
olajat felforrósítjuk, és a panírozott karfiol szeleteket oldalanként 2-3 perc
alatt aranysárgára sütjük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen