Donnerstag, 24. September 2020

Panierte Blumenkohlscheiben / Panírozott karfiolszelet

 

Dazu einen leckeren Joghurtdip reichen.

 

Zutaten für 1 Person:

·       ¼ Blumenkohl

·       1 El Mehl

·       1 Ei

·       3 El Semmelbrösel

·       Salz

·       Pfeffer

·       5 El Öl

 

1.    Den Blumenkohl im kochenden Salzwasser ungefähr 10 Minuten kochen, rausnehmen und erkalten lassen, dann in Scheiben schneiden und mit Salz und Pfeffer würzen.

2.    Das Ei verquirlen, mit etwas Salz würzen.

3.    Die Blumenkohlscheiben erst im Mehl, dann im Ei und zuletzt in den Semmelbröseln wenden.

4.    Das Öl in einer Pfanne erhitzen, die panierte Blumenkohlscheiben darin auf beiden Seiten 2-3 Minuten goldgelb braten.

 

Tálaljuk fűszeres joghurttal vagy tartármártással.

 

Hozzávalók 1 személyre:

·       ¼ karfiol

·       1 ek liszt

·       1 tojás

·       3 ek zsemlemorzsa

·      

·       Bors

·       5 ek olaj

 

1.    A karfiolt sós fövő vízben kb. 10 percig főzzük, majd kivesszük, és hagyjuk hűlni. A kihűlt karfiolt szeletekre vágjuk, sóval, borssal megszórjuk.

2.    A tojást felverjük, kevés sóval ízesítjük.

3.    A karfiol szeleteket először a lisztben, majd a tojásban és végül a morzsában megforgatjuk.

4.    Az olajat felforrósítjuk, és a panírozott karfiol szeleteket oldalanként 2-3 perc alatt aranysárgára sütjük.

 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen