Zutaten für 6 Personen:
· 400 g Mehl
· 1 Pck
Trockenhefe
· 3 El Olivenöl
· Salz
· Pfeffer
· 1 Tl
gemahlener Koriander
· ¼ l lauwarme
Milch
· 500 g gekochter
Schinken in Scheiben
· 1-2 Bund
Lauchzwiebeln
· 1 Bund
Basilikum
· 125 g Mozzarella
· 200 g Frischkäse
· 150 g Creme Fraîche
· 1-2 Knoblauchzehen
· 1 Eigelb
Für die Form:
·
etwas Butter
·
etwas Mehl
1.
Das Mehl mit der Hefe, dem Koriander und 1 Tl
Salz vermischen. Das Öl und die Milch zugeben und zu einem glatten Teig kneten.
Zugedeckt an einem warmen Ort ungefähr 45 Minuten gehen lassen.
2.
Ungefähr 400 g Schinken in dünne Streifen
schneiden. Die Lauchzwiebeln putzen, waschen, in dünne Ringe schneiden. Das
Basilikum fein hacken. Den Mozzarella in kleine Würfel schneiden.
3.
Den Frischkäse mit der Creme Fraîche glatt
rühren, den durchgepressten Knoblauch, den Mozzarella, die Lauchzwiebeln und
das Basilikum unterrühren. Mit Salz und Pfeffer abschmecken.
4.
Ein Backblech (30x40 cm) mit Butter
ausstreichen und mit Mehl ausstäuben.
5.
Den Teig auf
einer bemehlten Arbeitsfläche kurz durchkneten, etwa ein Drittel davon zur
Seite legen. Den restlichen Teig auf die Größe des Backblechs ausrollen. Auf
das Blech legen, rundherum etwas hochziehen und den Teig mit einer Gabel
mehrmals einstechen. Den Rest Schinkenscheiben dachziegelartig auf den Teig
legen. Die Frischkäsecreme mit einem Esslöffel draufstreichen.
6.
Den restlichen
Teig zu langen Rollen formen und gitterartig auf dem Kuchen legen, dabei die
Teigrollen am Rand festdrücken. Nochmals etwa 15 Minuten gehen lassen.
7.
Das Teiggitter und den
Teigrand mit dem verquirlten Eigelb bestreichen. Im heißen Ofen bei 200 Grad
Ober- und Unterhitze ungefähr 40-45 Minuten backen.
Hozzávalók
6 személyre:
· 400 g fehérliszt
· 1 csomag szárított élesztő
· 3 ek olívaolaj
· só
· bors
· 1 tk őrölt koriander
· ¼ l langyos tej
· 500 g főtt sonka vékony szeletekre vágva
· 1-2 köteg újhagyma
· 1 köteg bazsalikom
· 125 g mozzarella
· 200 g krémsajt
· 150 g creme fraiche
· 1-2 gerezd fokhagyma
· 1 tojás sárgája
A tepsi kikenéséhez:
·
vaj
·
liszt
1.
A lisztet elkeverjük az élesztővel, kb. 1 tk
sóval, a korianderrel. Hozzáadjuk a tejet és az olívaolajat, sima tésztává
gyúrjuk. A tésztát letakarjuk és meleg helyen 45 percet kelesztjük.
2.
A sónkat, 6 szelet kivételével, csíkokra
vágjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, mossuk, és vékony karikákra vágjuk. A
bazsalikomot apróra vágjuk. Mozzarellát apró kockákra vágjuk.
3.
A krémsajtot elkeverjük a creme fraichevel,
hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, mozzarellát, hagymát, sónkat és
bazsalikomot. Sóval, borssal ízesítjük.
4.
A tésztának
a 2/3-át kinyújtjuk, kivajazott, lisztezett tepsibe (30x40 cm) helyezzük, az oldalain
enyhén felhúzzuk, villával megszurkáljuk.
5.
A megmaradt sónkat ráhelyezzük a tésztára, a
sajtkrémet rákenjük.
6.
A maradék tésztát vékony, hosszú rudakká
sodorjuk és rácsformába a tésztára helyezzük, a széleken enyhén odanyomjuk. Az
egészet 20 percig kelesztjük.
7.
A rácsot és a széleket bekenjük az elkevert
tojás sárgával. 200 foka előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen