Zutaten für 2 Personen:
· 500
g kleine Kartoffeln
· 125
g Champignons
· 1
El Butter
· 15
g Mehl
· 125
ml Milch
· 125
ml Gemüsebrühe
· Salz
· Pfeffer
· Muskatnuss
· 50
g geriebener Käse
· etwas
Butter für die Form
1.
Die Kartoffeln
waschen und ungefähr 30 Minuten kochen.
2.
Die Pilze
putzen, vierteln, dann in ½ EL heißer Butter ungefähr 8 Minuten braten. Mit
Salz und Pfeffer würzen.
3.
Das Mehl in dem
Rest der heißen Butter anschwitzen, mit der Milch und der Brühe ablöschen,
aufkochen, ungefähr 5 Minuten köcheln. Die Soße mit Salz, Pfeffer und Muskat
abschmecken.
4.
Die Kartoffeln
abschrecken, schälen und mit den Pilzen in einer gefetteten Auflaufform
verteilen.
5.
Mit der Soße
übergießen, mit dem Käse bestreuen. Im heißen Ofen bei 200 Grad Ober- und
Unterhitze ungefähr 20 Minuten gratinieren.
Hozzávalók
2 személyre:
· 500
g apró burgonya
· 125
g champinon gomba
· 1
ek vaj
· 15
g liszt
· 125
ml tej
· 125
ml zöldségleves
· só
· bors
· szerecsendió
· 50
g reszelt sajt
· vaj
a forma kikenéséhez
1.
A
burgonyát megmossuk, kb. 30 percig főzzük.
2.
A
gombát megtisztítjuk, négybe vágjuk, majd kb. ½ ek forró vajban kb. 8 percig
pirítjuk. Sóval, borssal fűszerezzük.
3.
A
maradék vajban megpirítjuk a lisztet, felöntjük a tejjel és a levessel,
felfőzzük, kb. 5 percig főzzük. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.
4.
A
burgonyát leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, meghántjuk. Majd a gombával
együtt egy kivajazott tűzálló tálba rakjuk.
5.
Ráöntjük
a szószt, és megszórjuk a sajttal. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, kb.
20 percig gratinírozzuk.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen