Mittwoch, 3. Juni 2020

Überbackene Fischfilets / Zöldfűszeres halszelet csőben sülve


Ein leckeres und schnelles Fischgericht. Dazu Reis reichen.

Zutaten für 2 Personen:
·       400 g Fischfilets
·       2 El Zitronensaft
·       2 El klein geschnittene Kräuter (Petersilie, Dill, Schnittlauch, Basilikum)
·       Salz
·       Pfeffer
·       2 El Creme Fraîche
·       50 g geriebener Käse
Für die Form:
·         etwas Butter

1.    Den Fisch waschen, trockentupfen. Mit dem Zitronensaft beträufeln, salzen, pfeffern und mit den Kräutern bestreuen.
2.    Eine Auflaufform mit etwas Butter ausstreichen. Den Fisch in die Auflaufform legen. Die Creme Fraîche mit Salz und Pfeffer abschmecken. Den Fisch mit der Creme Fraîche bestreichen und mit dem Käse bestreuen.
3.    Im heißen Ofen bei 200 Grad Ober- und Unterhitze ungefähr 20-25 Minuten backen. 

Hozzávalók 2 személyre:
·       400 g hal file
·       2 ek citromlé
·       2 ek vegyes zöldfűszer apróra vágva (petrezselyem, kapor, metélőhagyma, bazsalikom)
·      
·       bors
·       2 ek creme fraiche
·       50 g reszelt sajt
A forma kikenéséhez:
·         Vaj


1.    A halszeleteket megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük. Citromlével meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az apróra vágott zöldfűszerekkel.
2.    Egy tűzálló tálat vajjal kikenünk. A halszeleteket a tálba rétegezzük. A creme fraichet sóval, borssal ízesítjük. A halszeleteket megkenjük a creme fraichel, megszórjuk a sajttal
3.    200 fokra előmelegített sütőbe toljuk es kb. 20-25 percig sütjük.

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