Leckeres fruchtiges
Dessert.
Zutaten für 2 Personen:
· 150 g Himbeeren
· 2 El
Zucker
· 1 El Limoncello
· 125 g Mascarpone
· 125 g Schlagsahne
· 3
Blätter Gelatine
1.
Die Himbeeren
(außer 2 Stücke) mit dem Zucker und dem Limoncello mit einem Stabmixer
pürieren, dann durch ein feines Sieb passieren. Die Gelatine im kalten Wasser
einweichen.
2.
Die Mascarpone
mit dem Himbeerpüree glatt rühren. Die ausgedrückte Gelatine in einem kleinem
Topf auflösen, 3 El von der Himbeer-Mascarpone dazu rühren, dann zu dem Rest
Himbeer-Mascarpone rühren. Für ungefähr 10 Minuten kühl stellen.
3.
Die
Schlagsahne steif schlagen, etwas davon zur Seite legen, den Rest unter die
gelierende Creme heben.
4.
Zwei
Dessertringe auf eine mit Alufolie belegte Platte legen, die Creme in die
Dessertringe verteilen und für mindestens 4 Stunden kühl stellen.
5.
Das Dessert
auf Teller stürzen, mit den Rest Schlagsahne und Himbeeren verzieren und
servieren.
Hozzávalók 2 személyre
· 150 g
málna
· 2 ek
cukor
· 1 ek
limoncello
· 125 g
mascarpone
· 125 g
tejszín
· 3 lap
színtelen zselatin
1.
A
málnát -2 darab kivételével- a cukorral és a limoncelloval a bot mixerrel
pürésítjük, majd sűrű szitán átpasszírozzuk.
A zselatint hidegvízbe áztatjuk.
2.
A
mascarponet a málnapürével simára keverjük. A zselatint kicsavarjuk, majd alacsony
hőmérsékleten felolvasztjuk, hozzákeverünk kb. 3 ek-nyit a málnakrémhez, majd a
maradék málnakrémhez keverjük. Kb. 10-15 percre hidegre tesszük.
3.
A
tejszint kemény habbá verjük, keveset félreteszünk a tálaláshoz, a maradékot a
kocsonyásodó krémhez keverjük.
4.
Két
desszertkarikát egy alufóliával kibélelt tálcára tesszük, a krémet elosszuk a
desszertkarikákba és legalább 4 órára betesszük a hűtőbe.
5.
A
desszertet tányérra borítjuk és a félretett málnával és tejszínnel díszítve
tálaljuk.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen