Sonntag, 14. Juni 2020

Himbeer-Mascarponecreme / Málnás mascarponekrém


Leckeres fruchtiges Dessert.

Zutaten für 2 Personen:
·       150 g Himbeeren
·       2 El Zucker
·       1 El Limoncello
·       125 g Mascarpone
·       125 g Schlagsahne
·       3 Blätter Gelatine

1.    Die Himbeeren (außer 2 Stücke) mit dem Zucker und dem Limoncello mit einem Stabmixer pürieren, dann durch ein feines Sieb passieren. Die Gelatine im kalten Wasser einweichen.
2.    Die Mascarpone mit dem Himbeerpüree glatt rühren. Die ausgedrückte Gelatine in einem kleinem Topf auflösen, 3 El von der Himbeer-Mascarpone dazu rühren, dann zu dem Rest Himbeer-Mascarpone rühren. Für ungefähr 10 Minuten kühl stellen.
3.    Die Schlagsahne steif schlagen, etwas davon zur Seite legen, den Rest unter die gelierende Creme heben.
4.    Zwei Dessertringe auf eine mit Alufolie belegte Platte legen, die Creme in die Dessertringe verteilen und für mindestens 4 Stunden kühl stellen.
5.    Das Dessert auf Teller stürzen, mit den Rest Schlagsahne und Himbeeren verzieren und servieren.


Hozzávalók 2 személyre
·       150 g málna
·       2 ek cukor
·       1 ek limoncello
·       125 g mascarpone
·       125 g tejszín
·       3 lap színtelen zselatin


1.    A málnát -2 darab kivételével- a cukorral és a limoncelloval a bot mixerrel pürésítjük, majd sűrű szitán átpasszírozzuk.  A zselatint hidegvízbe áztatjuk.
2.    A mascarponet a málnapürével simára keverjük. A zselatint kicsavarjuk, majd alacsony hőmérsékleten felolvasztjuk, hozzákeverünk kb. 3 ek-nyit a málnakrémhez, majd a maradék málnakrémhez keverjük. Kb. 10-15 percre hidegre tesszük.
3.    A tejszint kemény habbá verjük, keveset félreteszünk a tálaláshoz, a maradékot a kocsonyásodó krémhez keverjük.
4.    Két desszertkarikát egy alufóliával kibélelt tálcára tesszük, a krémet elosszuk a desszertkarikákba és legalább 4 órára betesszük a hűtőbe.
5.    A desszertet tányérra borítjuk és a félretett málnával és tejszínnel díszítve tálaljuk.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen