Zutaten für 4 Personen:
·
800 g Tomaten
·
250 g Feta
·
2 rote Zwiebeln
·
50 g schwarze Oliven
Für das Dressing:
·
30 ml Zitronensaft
·
Salz
·
Pfeffer
·
Oregano
·
50 ml Olivenöl
· 2-3
El Petersilie
1.
Die Tomaten in
Spalten schneiden. Den Feta würfeln. Die Zwiebeln in Ringe schneiden. Alles in
eine Schüssel geben, die Oliven zugeben und vermischen.
2.
Für das
Dressing: Den Zitronensaft mit dem Salz, Pfeffer und Oregano würzen, das Öl
unterschlagen und am Ende die Petersilie untermischen.
3.
Den Salat mit
dem Dressing beträufeln und ungefähr 30 Minuten ziehen lassen.
Hozzávalók
4 személyre:
·
800 g paradicsom
·
250 g feta sajt
·
2 lila hagyma karikára vágva
·
50 g fekete olívabogyó
A saláta öntethez:
· 30
ml citromlé
· só
· bors
· morzsolt
oregano
· 50
ml olívaolaj
· 2-3
ek apróra vágott zöldpetrezselyem
1.
A
paradicsomot cikkekre vágjuk. A fetát kockákra vágjuk. A vöröshagymát karikákra
vágjuk. Az egészet egy edényben az olívabogyókkal óvatosan összekeverjük.
2.
A
citromlevet elkeverjük a sóval, borssal és az oreganoval. Majd apránként
hozzákeverjük az olajat, legvégül a petrezselyem zöldet.
3.
Az
öntetet a salátára locsoljuk, kb. 30 percig állni hagyjuk, hogy az ízek
összeérjenek.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen