Leckerer Salat, dazu
passen gebratene Hähnchenbruststreifen.
Zutaten für 2 Personen:
· ½ Kopfsalat
· 1
Tomate
· ½
gelbe Paprikaschote
· ½
rote Zwiebel
· 1
Lauchzwiebel
· 2
Radieschen
· 2
El Weißwein-Essig
· Salz
· Pfeffer
· Zucker
· 2
El Olivenöl
· 1
El Basilikum
1.
Den Kopfsalat putzen, waschen, trockenschleudern und in
mundgerechte Stücke zupfen.
2.
Die Paprikaschote, die Tomate und die Radieschen waschen.
Die Paprikaschote in Würfeln, die Tomate in Spalten und die Radieschen in dünne
Scheiben schneiden.
3.
Die Zwiebel und die Lauchzwiebel putzen. Die Zwiebel in
dünne Scheiben, die Lauchzwiebel in Ringe schneiden.
4.
Für das Dressing: Den Essig mit Salz, Pfeffer und Zucker
abschmecken, das Öl unterschlagen und den Basilikum unterrühren.
5.
Den Salat mit dem Dressing übergießen und locker
vermischen.
Laktatóbbá tehetjük a salátánkat sült csirkemell csíkokkal.
Hozzávalók
2 személyre:
· ½ fejes saláta
· 1
paradicsom
· ½
sárga húsú paprika
· ½
lila hagyma
· 1
újhagyma
· 2
retek
· 2
ek fehérbor ecet
· Só
· Bors
· Cukor
· 2
ek olivaolaj
· 1
ek bazsalikom
1.
A
salátát megmossuk, saláta centrifugában megpörgetjük, majd falatnyi darabokra
vágjuk.
2.
A
paprikát, paradicsomot, retket megmossuk. A paprikát kockákra, a paradicsomot
cikkekre, a retket vékony szeletekre vágjuk.
3.
A
hagymát és az újhagymát megpucoljuk. Az újhagymát gyűrűkre, a hagymát vékony
szeletekre vágjuk.
4.
A
dresszinghez: az ecetet sóval, borssal, cukorral ízesítjük, majd hozzákeverjük
az olajat. A végen hozzákeverjük a
bazsalikomot.
5.
A
salátát meglocsoljuk a dresszinggel, jól összekavarjuk, és tálaljuk.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen