Leckerer Salat zu
gegrilltem Fleisch.
Zutaten für 2 Personen:
· ½
Blumenkohl
· 3
El Olivenöl
· 2
gekochte Eier
· 1
rote Zwiebel
· 2
Stangen Staudensellerie
· 125
g griechischer Joghurt
· 1
Tl Dijon Senf
· 1
El Dill
· 1
Knoblauchzehe
· 1
El Zitronensaft
· Salz
· Pfeffer
1.
Den Blumenkohl in Rösschen teilen und auf ein mit
Backpapier ausgelegtes Backblech geben. Mit 2 El Olivenöl beträufeln, salzen
und pfeffern.
2.
Im heißen Ofen bei 200 Grad Ober- und Unterhitze ungefähr
25 Minuten backen. Rausnehmen und erkalten lassen.
3.
Die Eier würfeln. Die Zwiebel fein würfeln. Den
Staudensellerie fein hacken. Alles in eine Schüssel geben, den Blumenkohl
zugeben.
4.
Den Joghurt und den Senf glatt rühren. Den Dill, den Rest
Öl, den durchgepressten Knoblauch und den Zitronensaft zufügen. Gut vermischen.
Mit Salz und Pfeffer abschmecken.
5.
Das Dressing über den Salat gießen und vermischen.
Egy finom saláta sült húsok mellé.
Hozzávalók
2 személyre:
· ½
karfiol
· 3
ek olívaolaj
· 2
tojás, főtt
· 1
lila hagyma
· 2
halványító zeller
· 125
g görög joghurt
· 1
tk dijoni mustár
· 1
ek kapor
· 1
gerezd fokhagyma
· 1
ek citrom leve
· Só
· Bors
1.
A
karfiolt rózsáira szedjük, egy sütőpapírral bélelt tepsibe szórjuk.
Meglocsoljuk kb. 2 ek olajjal, sózzuk, borsozzuk, jól elkavarjuk.
2.
Betoljuk
a 200 fokra előmelegített sütőbe és kb. 25 perc alatt megsütjük. Kivesszük,
hagyjuk hűlni.
3.
A
tojást kockákra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk. A zeller a zöldjével együtt
apróra vágjuk. Az egészet egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a kihűlt karfiolt.
4.
A
joghurtot a mustárral simára kavarjuk. Hozzáadjuk a kaprot, a maradék olajat,
az áttört fokhagymát, és a citromlevet. Jól elkeverjük. Sóval, borssal
ízesítjük.
5.
A
dresszinget az előkészített zöldségekre öntjük, jól összekavarjuk.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen