Dazu
passen Bratkartoffeln.
Zutaten für 2 Personen:
· 1
Zwiebel
· 300
g Weißkraut
· 1
El Öl
· Salz
· Pfeffer
· 250
g Hackfleisch
· 1
Tl Tomatenmark
· 1
Ei
· 1
Tl Senf
· 20
g dünne Bacon-Streifen
· 2
Thymianzweige
1. Die
Zwiebel schälen, fein würfeln. Das Kraut fein hobeln.
2. Das Öl
in einer Pfanne erhitzen, 1/3 von der Zwiebel und dem Kraut darin 1-2 Minuten
braten, dann zugedeckt ungefähr 12 Minuten dünsten. Mit Salz und Pfeffer
würzen.
3. Das
Hackfleisch mit dem Ei, 1/3 von der Zwiebel, dem Tomatenmark und dem Senf gut
vermischen. Mit Salz und Pfeffer abschmecken.
4. Eine
15x10x6 cm Kastenform mit etwas Butter ausstreichen. Das Hackfleisch und 1/3
von dem Kraut in die Form schichten (Fleisch-Kraut-Fleisch-Kraut-Fleisch).
5. Zugedeckt
im heißen Ofen bei 200 Grad Ober- und Unterhitze ungefähr 35 Minuten backen.
6. Den
Thymian waschen, abtropfen lassen, die Blätter abzupfen. Den Bacon in einer
Pfanne anbraten, den Rest Zwiebel und den Thymian zufügen und weitere 1-2
Minuten braten.
7. Die
Terrine abdecken, mit der Bacon-Zwiebelmischung bestreuen und offen weitere
20-25 Minuten backen.
8. Den
Rest Kohl aufwärmen und mit der Terrine servieren.
A darált húsos masszát
ízesíthetjük 1 tk fűszerpaprikával is. Én pirított burgonyával és a
felmelegített megmaradt káposztával tálaltam.
Hozzávalók
2 személyre:
· 1
vöröshagyma
· 300
g fehér káposzta
· 1
ek olaj
· Só
· Bors
· 250
g darált hús
· 1
tk sűrített paradicsom
· 1
tojás
· 1
tk mustár
· 20
g bacon, vékony csíkokra vágva
· 2
ág kakukkfű
1.
A hagymát meghántjuk, apró kockákra
vágjuk. A káposztát vékonyra gyaluljuk.
2.
Az olajban kb. 1-2 percig pirítjuk a
hagyma 1/3-át és a káposztát, majd lefedve kb. 12 percig dinszteljük. Sóval,
borssal fűszerezzük.
3.
A darált húshoz adjuk a hagyma 1/3-át,
sűrített paradicsomot, mustárt és a tojást, jól összegyúrjuk, majd sóval,
borssal fűszerezzük.
4.
Egy 15x10x6 cm-es fedeles tűzálló formát
vajjal kikenünk. A darált hús masszát és a káposzta 1/3-át belerétegezzük
(hús-káposzta-hús-káposzta-hús) a formába.
5.
Lefedve, 200 fokra előmelegített sütőbe
toljuk, kb. 35 percig sütjük.
6.
A kakukkfüvet megmossuk, a leveleket
letépkedjük. A bacont egy serpenyőben megpirítjuk, hozzáadjuk a maradék hagymát
és a kakukkfüvet, további 1-2 percig pirítjuk.
7.
A terrinet a baconos keverékkel
megszórjuk, és most fedő nélkül további 20-25 percig sütjük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen