Samstag, 9. Mai 2020

Weißkraut-Hackfleisch-Terrine / Káposztás darált hús terrine


Dazu passen Bratkartoffeln.


Zutaten für 2 Personen:
·       1 Zwiebel
·       300 g Weißkraut
·       1 El Öl
·       Salz
·       Pfeffer
·       250 g Hackfleisch
·       1 Tl Tomatenmark
·       1 Ei
·       1 Tl Senf
·       20 g dünne Bacon-Streifen
·       2 Thymianzweige

1.    Die Zwiebel schälen, fein würfeln. Das Kraut fein hobeln.
2.    Das Öl in einer Pfanne erhitzen, 1/3 von der Zwiebel und dem Kraut darin 1-2 Minuten braten, dann zugedeckt ungefähr 12 Minuten dünsten. Mit Salz und Pfeffer würzen.
3.    Das Hackfleisch mit dem Ei, 1/3 von der Zwiebel, dem Tomatenmark und dem Senf gut vermischen. Mit Salz und Pfeffer abschmecken.
4.    Eine 15x10x6 cm Kastenform mit etwas Butter ausstreichen. Das Hackfleisch und 1/3 von dem Kraut in die Form schichten (Fleisch-Kraut-Fleisch-Kraut-Fleisch).
5.    Zugedeckt im heißen Ofen bei 200 Grad Ober- und Unterhitze ungefähr 35 Minuten backen.
6.    Den Thymian waschen, abtropfen lassen, die Blätter abzupfen. Den Bacon in einer Pfanne anbraten, den Rest Zwiebel und den Thymian zufügen und weitere 1-2 Minuten braten.
7.    Die Terrine abdecken, mit der Bacon-Zwiebelmischung bestreuen und offen weitere 20-25 Minuten backen.
8.    Den Rest Kohl aufwärmen und mit der Terrine servieren.

A darált húsos masszát ízesíthetjük 1 tk fűszerpaprikával is. Én pirított burgonyával és a felmelegített megmaradt káposztával tálaltam.

Hozzávalók 2 személyre:
·       1 vöröshagyma
·       300 g fehér káposzta
·       1 ek olaj
·      
·       Bors
·       250 g darált hús
·       1 tk sűrített paradicsom
·       1 tojás
·       1 tk mustár
·       20 g bacon, vékony csíkokra vágva
·       2 ág kakukkfű

1.    A hagymát meghántjuk, apró kockákra vágjuk. A káposztát vékonyra gyaluljuk.
2.    Az olajban kb. 1-2 percig pirítjuk a hagyma 1/3-át és a káposztát, majd lefedve kb. 12 percig dinszteljük. Sóval, borssal fűszerezzük.
3.    A darált húshoz adjuk a hagyma 1/3-át, sűrített paradicsomot, mustárt és a tojást, jól összegyúrjuk, majd sóval, borssal fűszerezzük.
4.    Egy 15x10x6 cm-es fedeles tűzálló formát vajjal kikenünk. A darált hús masszát és a káposzta 1/3-át belerétegezzük (hús-káposzta-hús-káposzta-hús) a formába.
5.    Lefedve, 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, kb. 35 percig sütjük.
6.    A kakukkfüvet megmossuk, a leveleket letépkedjük. A bacont egy serpenyőben megpirítjuk, hozzáadjuk a maradék hagymát és a kakukkfüvet, további 1-2 percig pirítjuk.
7.    A terrinet a baconos keverékkel megszórjuk, és most fedő nélkül további 20-25 percig sütjük.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen