Montag, 4. Mai 2020

Kichererbsen-Salat mit Tomaten und Avocado / Avokádós-paradicsomos csicseriborsó saláta


Dazu schmeckt frisches Brot oder gegrilltes Fleisch.

Zutaten für 2 Personen:
·       200 g Kichererbsen aus der Dose
·       1 Tomate
·       1 rote Zwiebel
·       1 Avocado
·       ½ Bund Koranader
·       3 El Zitronensaft
·       2 El Olivenöl
·       1 Knoblauchzehe
·       Salz
·       Pfeffer

1.    Die Kichererbsen mit kaltem Wasser abspülen, abtropfen lassen. Die Kichererbsen in eine Schüssel geben, die grob geschnittenen Korianderblätter zugeben.
2.    Die Zwiebel schälen, fein würfeln. Den Avocado halbieren, entkernen, schälen, das Fleisch würfeln. Die Tomate würfeln. Alles zu den Kichererbsen geben.
3.    Den Zitronensaft mit Salz, Pfeffer und den durchgepressten Knoblauch würzen, dann das Öl unterschlagen.
4.    Das Dressing über den Salat gießen und gut vermischen.


Egy finom saláta, amelyet köretként, vagy friss pitával önálló ételként is tálalhatunk. A salátát gazdagíthatjuk kb. 50 g morzsolt fetával is.

Hozzávalók 2 személyre:
·       200 g csicseriborsó
·       1 paradicsom
·       1 lila hagyma
·       1 avokádó
·       ½ csokor koriander
·       3 ek citromlé
·       2 ek olívaolaj
·       1 gerezd fokhagyma
·      
·       Bors

1.    A csicseriborsót hideg vízzel leöblítjük, leszűrjük. Egy edénybe tesszük. Hozzáadjuk a durvára vágott koriandert.
2.    A hagymát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. Az avokádót ketté vágjuk, a magot kiemeljük, meghámozzuk, kockákra vágjuk. A paradicsomot kockákra vágjuk. Az egészet a csicseriborsóhoz adjuk.
3.     A citromlevet sóval, borssal, és az áttört fokhagymával ízesítjük, majd hozzákeverjük az olajat.
4.    A dresszinget a salátára locsoljuk, és jól összekavarjuk.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen