Die Gemüsemasse kann
man nach Geschmack mit Knoblauch und Zwiebeln würzen und man kann auch noch
etwas Fetakäse untermischen. Die Kürbiskerne kann man durch Sonnenblumenkerne
ersetzen.
Zutaten für 4 Personen:
· 3
Eier
· 160
g Möhren
· 600
g Kartoffeln
· 160
g Zucchini
· 80
g Kürbiskerne
· 2
El Quark
· Salz
· Pfeffer
· 4
El Öl
1.
Das Gemüse putzen, waschen, fein reiben. Die geriebenen
Kartoffeln etwas ausdrücken und zum Rest Gemüse geben.
2.
Die Kürbiskerne grob hacken, und mit den Eiern und dem
Quark zum Gemüse geben. Salzen, pfeffern und gut verkneten.
3.
Das Öl in einer Pfanne erhitzen. Aus der Gemüsemasse
runde nicht zu dicke Taler formen und in dem heißen Öl bei mittlerer Hitze auf
beiden Seiten 4-5 Minuten goldbraun braten.
A zöldségmasszát
ízesíthetjük tetszés szerint fokhagymával, hagymával is, esetleg keverhetünk
hozzá még feta sajtot is.
Hozzávalók
4 személyre:
· 3 tojás
· 160 g
sárgarépa
· 600 g
burgonya
· 160 g
cukkini
· 80 g
tökmag
· 2 ek
tehéntúró
· Só
· Bors
· 4
ek olaj
1.
A
zöldségeket megtisztítjuk, mossuk, majd finomra reszeljük. A burgonyát egy
kicsit kinyomkodjuk, és a többi zöldséghez adjuk.
2.
Hozzáadjuk
a durvára vágott tökmagot, a tojásokat, és a túrót. Sózzuk, borsozzuk, és jól
elkeverjük.
3.
Egy
serpenyőben az olajat felforrósítjuk. A zöldségmasszából kerek nem túl vastag
tallérokat formázunk, és a forró olajban közepes hőmérsékleten oldalanként kb.
4-5 perc alatt aranybarnára sütjük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen