Zartes Schweinefilet mit einer cremig-würzigen Soße. Dazu
Baguette oder Reis reichen.
Zutaten für 2 Personen:
·
350 g Schweinefilet
·
1 El Senf
·
6 Scheiben Bacon
·
250 ml Schlagsahne
·
1 El Tomatenmark
·
1 El Currypulver
·
1 El Petersilie
·
Salz
· Pfeffer
1. Das
Fleisch waschen, trockentupfen, in 6 Medaillons schneiden. Die Medaillons dünn
mit Senf bestreichen, je mit einer Scheibe Bacon umwickeln und in eine
Auflaufform legen.
2. Die
Schlagsahne in einem kleinen Topf mit dem Tomatenmark glatt rühren, aufkochen.
Mit Salz, Pfeffer und Curry abschmecken. Ungefähr 2-3 Minuten köcheln lassen,
dann die Petersilie untermischen.
3. Die
würzige Sahne über die Medaillons gießen. Im heißen Ofen bei 200 Grad Ober- und
Unterhitze ungefähr 20-25 Minuten garen.
Omlós hús egy
fűszeres-krémes mártással. Tálaljuk friss baguettel vagy rizzsel.
Hozzávalók 2 személyre:
· 350 g sertésszűz
· 1 ek mustár
· 6 szelet bacon
· 250 ml tejszín
· 1 ek sűrített paradicsom
· 1 ek curry por
· 1 ek petrezselyem
·
Só
· Bors
4.
A húst mossuk, szárazra itatjuk, 6
szeletre vágjuk. A hús szeleteket mustárral vékonyan
megkenjük, majd egy-egy szelet baconba tekerjük, és egy tűzállótálba helyezzük.
1.
A tejszínt egy kis lábasban a sűrített
paradicsommal simára keverjük, felfőzzük. Sóval, borssal és curry porral
ízesítjük. Kb. 2 percig főzzük, majd hozzákeverjük a petrezselymet.
2.
A fűszeres tejszínt a húsra öntjük. A 200
fokra (alul-, felülsütés) előmelegített sütőbe toljuk és kb. 20-25 percig
sütjük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen