Eine schnelle,
leckere und herzhafte Suppe.
Zutaten für 4 Personen:
· 2
El Olivenöl
· 1
Zwiebel
· 1
Knoblauchzehe
· 5
Stangen Staudensellerie
· 3
große Möhren
· 1
Stange Porree
· 1
Kohlrabi
· 1,2
l Gemüsebrühe
· 1
Zucchini
· ½
rote Paprikaschote
· 1
El Rosmarin
· Salz
· Pfeffer
1.
Das Gemüse putzen, waschen. Die Zwiebel und den Knoblauch
fein würfeln. Den Staudensellerie in dünne Scheiben schneiden. Den Kohlrabi und
die Möhren würfeln. Den Porree in dünne Ringe schneiden. Die Zucchini und den
Paprika würfeln.
2.
Das Öl in einem Topf erhitzen. Die Zwiebel, den
Knoblauch, den Sellerie, den Kohlrabi, den Porree und die Möhren darin ungefähr
5 Minuten dünsten. Mit der Brühe ablöschen, aufkochen und 10 Minuten köcheln
lassen.
3.
Die Zucchini, den Paprika und die klein gehackten
Rosmarinnadeln zugeben und weitere 5-10 Minuten köcheln lassen. Mit Salz und Pfeffer abschmecken.
Laktatóbbá tehetjük a levesünket 2-3 darab burgonyával, vagy
maradék főtt tésztával, rizzsel.
Hozzávalók
4 személyre:
· 2 ek
olívaolaj
· 1
vöröshagyma
· 1 gerezd
fokhagyma
· 5
zellerszár
· 3
sárgarépa, nagy
· 1
póréhagyma
· 1 karalábé
· 1,2 l
zöldségleves
· 1 cukkini
· ½ paprika
· 1 ek
rozmarin
· Só
· Bors
1.
A
zöldségeket megtisztítjuk, mossuk. A fokhagymát és a vöröshagymát apróra
vágjuk. A zellert vékony szeletekre. A karalábét és a sárgarépát kockákra
vágjuk. A póréhagymát vékony gyűrűkre vágjuk. A cukkinit és a paprikát kockákra
vádjuk.
2.
Az
olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, zellert, karalábét,
pórét és sárgarépát, kb. 5 percig dinszteljük, majd felöntjük a levessel.
Felfőzzük, kb. 10 percig főzzük.
3.
Hozzáadjuk
a cukkinit, paprikát, és az apróra vágott friss rozmarintüskéket. További 5-10
percet főzzük. Sóval, borssal ízesítjük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen