Dienstag, 5. Mai 2020

Mit Käse gefülltes Fladenbrot aus der Pfanne / Sajttal töltött serpenyős lepény


Schnelles, leckeres Fladenbrot aus der Pfanne. Dazu kann man einen Joghurtdip reichen.

Zutaten für 4 Personen:
·       350 g Käse
·       2 El Dill
·       2 El Petersilie
·       250 ml Kefir
·       1 Ei
·       250-300 g Mehl
·       ½ Tl Salz
·       ½ Tl Zucker
·       ½ Natron
·       2 El Öl für ausbacken

1.    Den Kefir in eine Schüssel gießen, Salz, Zucker und Natron dazugeben und verrühren. Ungefähr 5 Minuten stehen lassen.
2.    Das Ei zu dem Kefir geben und verquirlen. Das Mehl zugeben und zu einem glatten Teig verkneten. Den Teig in 6 gleiche Stücke teilen.
3.    Für die Füllung: Den Käse reiben, mit dem Dill und der Petersilie vermischen, dann in 6 gleiche Portionen teilen.
4.    Die Teigstücke auf einer bemehlten Arbeitsplatte etwas ausrollen, in die Mitte jeweils 1 Portion von der Füllung geben, mit dem Teig einschlagen und dann zu einem dünnen Kreis (ungefähr 16 cm Durchmesser) ausrollen.
5.    In einer Pfanne etwas Öl erhitzen, einen Fladen in die Pfanne legen, zudecken und auf schwacher Hitze ungefähr 2 Minuten backen, dann umdrehen und weiteren 2 Minuten backen.

Egy egyszerű és nagyon finom lepénykenyér. Tálalhatjuk valami finom dippel, salátával, vagy csak önmagában. 

Hozzávalók 4 személyre:
·       350 g sajt
·       2 ek kapor
·       2 ek petrezselyem
·       250 ml kefir
·       1 tojás
·       250-300 g liszt
·       ½ tk só
·       ½ tk cukor
·       ½ szódabikarbonát
·       2 ek olaj a sütéshez

1.    A szobahőmérsékletű kefirt egy edénybe tesszük, hozzákeverjük a sót, cukrot és a szódabikarbonátot. Kb. 5 percig hagyjuk állni, majd elkeverjük a tojással.
2.    Hozzáadjuk a lisztet, sima tésztává gyúrjuk és letakarva kb. 30 percet hagyjuk állni.
3.    A sajtot lereszeljük, majd a kaporral és a petrezselyemmel elkeverjük, 6 egyenlő részre osztjuk.
4.    A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, lisztezett munkalapon enyhén kinyújtjuk, a közepébe egy adag fűszeres sajtot helyezzünk, a széleket a töltelékre húzzuk, majd kb. 16 cm átmérőjű vékony körökké nyújtjuk. 
5.    Egy serpenyőben kevés olajat felforrósítunk, egy lepényt a serpenyőbe teszünk, lefedjük, és alacsony hőmérsékleten kb. 2 percig sütjük, majd megforgatjuk és további 2 percig sütjük. A maradék lepényeket ugyanígy megsütjük.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen