Schnelles, leckeres
Fladenbrot aus der Pfanne. Dazu kann man einen Joghurtdip reichen.
Zutaten für 4 Personen:
· 350
g Käse
· 2
El Dill
· 2
El Petersilie
· 250
ml Kefir
· 1
Ei
· 250-300
g Mehl
· ½
Tl Salz
· ½
Tl Zucker
· ½
Natron
· 2
El Öl für ausbacken
1.
Den Kefir in eine Schüssel gießen, Salz, Zucker und
Natron dazugeben und verrühren. Ungefähr 5 Minuten stehen lassen.
2.
Das Ei zu dem Kefir geben und verquirlen. Das Mehl
zugeben und zu einem glatten Teig verkneten. Den Teig in 6 gleiche Stücke
teilen.
3.
Für die Füllung: Den Käse reiben, mit dem Dill und der
Petersilie vermischen, dann in 6 gleiche Portionen teilen.
4.
Die Teigstücke auf einer bemehlten Arbeitsplatte etwas
ausrollen, in die Mitte jeweils 1 Portion von der Füllung geben, mit dem Teig
einschlagen und dann zu einem dünnen Kreis (ungefähr 16 cm Durchmesser)
ausrollen.
5.
In einer Pfanne etwas Öl erhitzen, einen Fladen in die
Pfanne legen, zudecken und auf schwacher Hitze ungefähr 2 Minuten backen, dann
umdrehen und weiteren 2 Minuten backen.
Egy egyszerű és nagyon finom lepénykenyér. Tálalhatjuk
valami finom dippel, salátával, vagy csak önmagában.
Hozzávalók
4 személyre:
· 350
g sajt
· 2
ek kapor
· 2
ek petrezselyem
· 250
ml kefir
· 1
tojás
· 250-300
g liszt
· ½
tk só
· ½
tk cukor
· ½
szódabikarbonát
· 2
ek olaj a sütéshez
1.
A
szobahőmérsékletű kefirt egy edénybe tesszük, hozzákeverjük a sót, cukrot és a
szódabikarbonátot. Kb. 5 percig hagyjuk állni, majd elkeverjük a tojással.
2.
Hozzáadjuk
a lisztet, sima tésztává gyúrjuk és letakarva kb. 30 percet hagyjuk állni.
3.
A
sajtot lereszeljük, majd a kaporral és a petrezselyemmel elkeverjük, 6 egyenlő
részre osztjuk.
4.
A
tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, lisztezett munkalapon enyhén kinyújtjuk, a
közepébe egy adag fűszeres sajtot helyezzünk, a széleket a töltelékre húzzuk,
majd kb. 16 cm átmérőjű vékony körökké nyújtjuk.
5.
Egy
serpenyőben kevés olajat felforrósítunk, egy lepényt a serpenyőbe teszünk,
lefedjük, és alacsony hőmérsékleten kb. 2 percig sütjük, majd megforgatjuk és
további 2 percig sütjük. A maradék lepényeket ugyanígy megsütjük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen