Samstag, 2. November 2019

Orangen Keulen / Narancsos csirkecomb


Ein köstliches Gericht, dazu frisches Baguette reichen.

Zutaten für 2 Personen:
·       1 Orange
·       1 Zwiebel
·       2 El Olivenöl
·       ¼ Tl Currypulver
·       Salz
·       1 Knoblauchzehe
·       2 Hähnchenkeulen

1.    Den Ofen auf 200 Grad Ober- und Unterhitze vorheizen. Die Orange so schälen, dass die weiße Haut vollständig entfernt wird, dann in 1 cm dicke Scheiben schneiden. Die Zwiebel schälen, achteln. Beides in eine ofenfeste Form geben.
2.    Das Öl mit dem Currypulver und dem durchgepressten Knoblauch verrühren, mit Salz abschmecken.
3.    Das Fleisch waschen, trockentupfen, auf die Orange setzen und das Gewürzöl darauf verteilen.
4.    Im heißen Ofen 45-60 Minuten backen.


Ez a gyümölcsös csirke egy egyszerű, gyors, pénztárcakímélő étel.

Hozzávalók 2 személyre:
·       1 narancs
·       1 vöröshagyma
·       2 ek olívaolaj
·       ¼ tk curry por
·      
·       1 gerezd fokhagyma
·       2 csirkecomb

1.    A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A narancsot éles késsel meghámozzuk, úgy hogy a vékony fehér hártyáját is lefejtjük, majd 1 cm vastagságú szeletekre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, 8 cikkre vágjuk. Mindkettőt egy tűzállótálba tesszük.
2.    Az olajat elkeverjük a curry porral, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, sóval ízesítjük. 
3.    A combokat megmossuk, szárazra itatjuk, a hagymás narancsra helyezzük, a fűszeres olajat elosszuk rá.
4.    Betoljuk a sütőbe, és kb. 45-60 perc alatt megsütjük.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen