Samstag, 9. November 2019

Marquise au Chocolat / Marquise au Chocolat


Dieses französische Dessert ist ein Traum. Eine cremige Schokolade mit der fruchtig-herben Orangenmarmelade. Lecker!  

Zutaten für 2 Personen:
·       70 g Schokolade
·       45 g Butter
·       25 g Puderzucker
·       1 Ei
·       1 Prise Salz
·       2 El Orangenmarmelade
·       1 Orange

1.    Die Schokolade grob hacken, dann über einem Wasserbad schmelzen lassen. Abkühlen lassen.
2.    Den Zucker und die zimmerwarme Butter unter die Schokolade rühren, dann die Eigelbe einzeln untermischen. Die Masse mit dem Handmixer kräftig umrühren.
3.     Die Eiweiße mit dem Salz zu einem festen Schnee schlagen und vorsichtig unter die Schokoladenmasse heben.
4.    Zwei Dessertringe auf eine Platte setzen, die Masse in die Dessertringe verteilen und zugedeckt für ungefähr 8 Stunde in den Kühlschrank stellen.
5.    Die Dessertringe entfernen, das Dessert auf die Teller geben. Mit Orangenmarmelade und Orangenscheiben garnieren und servieren.

Ez a francia desszert egy krémes-csokoládés álom. A narancslekvárral együtt pedig felejthetetlen lesz. Narancslekvár helyett tálalhatjuk csokoládéba mártott gyümölcsökkel, vagy egy finom angolkrémmel is.
Hozzávalók 2 személyre:
·       70 g csokoládé
·       45 g vaj
·       25 g porcukor
·       1 tojás
·       1 csipet só
·       2 ek narancslekvár
·       1 narancs

1.    A csokoládét durvára vágjuk, majd gőzfürdőben felolvasztjuk, hagyjuk hűlni.
2.    A csokoládéhoz keverjük a cukrot és a szobahőmérsékletű vajat, majd egyenként a tojások sárgáját. Kézi mixerrel jól elkeverjük.
3.    A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük, és a csokis masszához keverjük.
4.    A desszertgyűrűket egy tálcára helyezzük, a masszát elosszuk a 2 desszertgyűrűbe, letakarjuk, és kb. 8 órára betesszük a hűtőbe.
5.    A desszertet kivesszük a desszertgyűrűkből, tányérokra helyezzük. Tálaljuk 1-1 szelet naranccsal és 1-1 ek narancslekvárral.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen