Montag, 25. November 2019

Fischcurry / Halcurry


Dazu passt Reis.

Zutaten für 2 Personen:
·       400 g Kabeljaufilets
·       Zitronensaft
·       1 Tomate
·       ½ Zwiebel
·       200 ml Kokosmilch
·       1 Tl Ingwer-Knoblauchcreme
·       ½  Tl Kurkuma
·       1 Tl Chiliflocken
·       ½  Tl Koriander
·       ½  Tl Bockshornklee
·       1-2 getrockneten Curryblätter
·       1 Tl schwarze Senfsamen
·       Salz
·       Pfeffer
·       Ghee
·       Korianderblätter 

1.    Den Fisch waschen, trockentupfen, in größere Würfel schneiden, mit etwas Zitronensaft beträufeln und ungefähr 30 Minuten stehen lassen.
2.    Die Tomate enthäuten, halbieren, entkernen, dann fein würfeln. Die Zwiebel schälen, fein würfeln.
3.    Das Ghee erhitzen, die Senfsamen zugeben ungefähr 1 Minute erhitzen, dann die Zwiebel zufügen und goldgelb braten.
4.    Die Ingwer-Knoblauchcreme und den Rest Gewürze zugeben und 1 Minute weiter braten.
5.    Mit der Kokosmilch ablöschen, aufkochen. Ein paar Minuten kochen lassen, dann die Fischstücke und die Tomatenwürfel zufügen. Zugedeckt bei schwacher Hitze ungefähr 5-7 Minuten köcheln lassen. Mit Salz und Pfeffer abschmecken. 
6.    Mit den grobgeschnittenen Korianderblättern bestreuen.

Hozzávalók 2 személyre:
·       400 g tengeri hal file
·       citromlé
·       1 paradicsom
·       ½ vöröshagyma
·       200 ml kókusztej
·       1 tk gyömbér-fokhagyma krém
·       ½  tk kurkuma
·       1 tk chili pehely
·       ½  tk koriander
·       ½  tk görögszéna
·       1-2 szárított curry levél
·       1 tk fekete mustármag
·      
·       bors
·       vajzsír
·       koriander zöld

1.    A halat megmossuk, nagyobb kockákra vágjuk, meglocsoljuk citromlével, kb. 30 percig állni hagyjuk.
2.    A paradicsomot meghántjuk, majd apró kockákra vágjuk. A hagymát meghántjuk, apró kockákra vágjuk.
3.    A vajzsírt felforrósítjuk, beleszórjuk a mustármagot, kb. 1 percig sütjük, majd hozzáadjuk a hagymát es aranysárgára sütjük. 
4.    Hozzáadjuk a gyömbér-fokhagyma krémet, a maradék fűszereket es kb 1 percig sütjük.
5.    Felöntjük a kókusztejjel, felfőzzük. Pár percig hagyjuk fedő nélkül főni, majd hozzáadjuk a hal darabokat és a paradicsomot. Alacsony hőmérsékleten, lefedve kb. 5-7 percig hagyjuk főni. Sóval, borssal ízesítjük.
6.    Megszórjuk durvára vágott koriander zölddel.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen