Dazu passt Reis.
Zutaten für 2 Personen:
· 400 g Kabeljaufilets
· Zitronensaft
· 1 Tomate
· ½ Zwiebel
· 200 ml
Kokosmilch
· 1 Tl
Ingwer-Knoblauchcreme
· ½ Tl Kurkuma
· 1 Tl
Chiliflocken
· ½ Tl Koriander
· ½ Tl Bockshornklee
· 1-2 getrockneten
Curryblätter
· 1 Tl
schwarze Senfsamen
· Salz
· Pfeffer
· Ghee
· Korianderblätter
1.
Den Fisch
waschen, trockentupfen, in größere Würfel schneiden, mit etwas Zitronensaft
beträufeln und ungefähr 30 Minuten stehen lassen.
2.
Die Tomate
enthäuten, halbieren, entkernen, dann fein würfeln. Die Zwiebel schälen, fein
würfeln.
3.
Das Ghee
erhitzen, die Senfsamen zugeben ungefähr 1 Minute erhitzen, dann die Zwiebel
zufügen und goldgelb braten.
4.
Die
Ingwer-Knoblauchcreme und den Rest Gewürze zugeben und 1 Minute weiter braten.
5.
Mit der
Kokosmilch ablöschen, aufkochen. Ein paar Minuten kochen lassen, dann die
Fischstücke und die Tomatenwürfel zufügen. Zugedeckt bei schwacher Hitze
ungefähr 5-7 Minuten köcheln lassen. Mit Salz und Pfeffer abschmecken.
6.
Mit den
grobgeschnittenen Korianderblättern bestreuen.
Hozzávalók
2 személyre:
· 400 g
tengeri hal file
· citromlé
· 1
paradicsom
· ½
vöröshagyma
· 200 ml
kókusztej
· 1 tk
gyömbér-fokhagyma krém
· ½ tk kurkuma
· 1 tk chili
pehely
· ½ tk koriander
· ½ tk görögszéna
· 1-2
szárított curry levél
· 1 tk
fekete mustármag
· só
· bors
· vajzsír
· koriander
zöld
1.
A
halat megmossuk, nagyobb kockákra vágjuk, meglocsoljuk citromlével, kb. 30
percig állni hagyjuk.
2.
A
paradicsomot meghántjuk, majd apró kockákra vágjuk. A hagymát meghántjuk, apró
kockákra vágjuk.
3.
A
vajzsírt felforrósítjuk, beleszórjuk a mustármagot, kb. 1 percig sütjük, majd
hozzáadjuk a hagymát es aranysárgára sütjük.
4.
Hozzáadjuk
a gyömbér-fokhagyma krémet, a maradék fűszereket es kb 1 percig sütjük.
5.
Felöntjük
a kókusztejjel, felfőzzük. Pár percig hagyjuk fedő nélkül főni, majd hozzáadjuk
a hal darabokat és a paradicsomot. Alacsony hőmérsékleten, lefedve kb. 5-7
percig hagyjuk főni. Sóval, borssal ízesítjük.
6.
Megszórjuk
durvára vágott koriander zölddel.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen