Den Kuchen mit etwas
Puderzucker bestäuben oder 50 g weiße Schokolade schmelzen lassen, mit 1-2 El
Kokosfett verrühren, den Kuchen damit übergießen und mit etwas Kokosraspeln
bestreuen.
Zutaten für 6 Personen:
· 100 g weiße
Schokolade
· 100 g Butter
· 2 Eier
· 1 Prise
Salz
· 100 g Zucker
· 100 g Mehl
· 100 g Kokosraspeln
· 1 Tl
Backpulver
· 125 ml
Kokosmilch
1.
Die Schokolade grob hacken, über einem Wasserbad
schmelzen lassen, dann die Butter zugeben und unter ständigen Umrühren darin
schmelzen lassen. Abkühlen lassen.
2.
Die Eiweiße mit dem Salz zu einem steifen Schnee
schlagen, dabei 1-2 El Zucker einrieseln lassen.
3.
Die Eigelbe mit dem Rest Zucker cremig rühren, dann die
Schoko-Buttermischung unterrühren.
4.
Das Mehl mit den Kokosraspeln und dem Backpulver
vermischen und mit der Kokosmilch abwechselnd zu der Eigelb-Schoko-Buttermasse
rühren. Den Eischnee vorsichtig unterheben.
5.
Eine Rehrückenform (30 cm lang, mit 1 l Inhalt) mit etwas
Butter ausstreichen. Den Kuchenteig in die Form gießen, glatt streichen.
6.
Im heißen Ofen bei 180 Grad Ober- und Unterhitze ungefähr
40-45 Minuten backen. Rausnehmen, ungefähr 15 Minuten in der Form kühlen
lassen, dann auf ein Kuchengitter stürzen und erkalten lassen.
A süteményt meglocsolhatjuk kb. 50 g olvasztott
fehércsokoládéval, amelyet 1-2 ek kókuszzsírral felhígítunk. és tetszés szerint
kókuszreszelékkel is megszórhatjuk.
Hozzávalók
6 személyre:
· 100 g
fehércsokoládé
· 100 g
vaj
· 2
tojás
· 1
csipet só
· 100 g
cukor
· 100 g
liszt
· 100 g
kókuszreszelék
· 1 tk
sütőpor
· 125 ml
kókusztej
A
forma kikenéséhez:
·
Vaj
1.
A
csokoládét durvára vágjuk, gőzfürdőben felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a vajat
és felolvasztjuk benne. Hagyjuk hűlni.
2.
A
tojások fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, közbe hozzáadunk kb. 1-2
ek cukrot.
3.
A
tojások sárgáját a maradék cukorral krémesre keverjük, majd hozzákeverjük a
vajas-csokoládé keveréket.
4.
A
lisztet elkeverjük a kókuszreszelékkel és a sütőporral, majd a kókusztejjel
együtt a fenti masszához keverjük. Legvégül óvatosan hozzákeverjük a kemény
habbá tojásfehérjét is.
5.
Egy
30 cm hosszú (kb. 1 l űrtartalom) őzgerincformát vajjal kikenünk. A tésztát az
előkészített formába simítjuk.
6.
180
fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 40-45 percig sütjük. Kivesszük, kb.
15 percet a formában hagyjuk hűlni, majd kiborítjuk, és hűlni hagyjuk.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen