Mittwoch, 16. Oktober 2019

Weißer Schokolade-Kokos-Rehrücken / Fehércsokoládés kókuszos őzgerinc


Den Kuchen mit etwas Puderzucker bestäuben oder 50 g weiße Schokolade schmelzen lassen, mit 1-2 El Kokosfett verrühren, den Kuchen damit übergießen und mit etwas Kokosraspeln bestreuen. 

Zutaten für 6 Personen:
·       100 g weiße Schokolade
·       100 g Butter
·       2 Eier
·       1 Prise Salz
·       100 g Zucker
·       100 g Mehl
·       100 g Kokosraspeln
·       1 Tl Backpulver
·       125 ml Kokosmilch

1.    Die Schokolade grob hacken, über einem Wasserbad schmelzen lassen, dann die Butter zugeben und unter ständigen Umrühren darin schmelzen lassen. Abkühlen lassen.
2.    Die Eiweiße mit dem Salz zu einem steifen Schnee schlagen, dabei 1-2 El Zucker einrieseln lassen.
3.    Die Eigelbe mit dem Rest Zucker cremig rühren, dann die Schoko-Buttermischung unterrühren.
4.    Das Mehl mit den Kokosraspeln und dem Backpulver vermischen und mit der Kokosmilch abwechselnd zu der Eigelb-Schoko-Buttermasse rühren. Den Eischnee vorsichtig unterheben.
5.    Eine Rehrückenform (30 cm lang, mit 1 l Inhalt) mit etwas Butter ausstreichen. Den Kuchenteig in die Form gießen, glatt streichen.
6.    Im heißen Ofen bei 180 Grad Ober- und Unterhitze ungefähr 40-45 Minuten backen. Rausnehmen, ungefähr 15 Minuten in der Form kühlen lassen, dann auf ein Kuchengitter stürzen und erkalten lassen.

A süteményt meglocsolhatjuk kb. 50 g olvasztott fehércsokoládéval, amelyet 1-2 ek kókuszzsírral felhígítunk. és tetszés szerint kókuszreszelékkel is megszórhatjuk.

Hozzávalók 6 személyre:
·       100 g fehércsokoládé
·       100 g vaj
·       2 tojás
·       1 csipet só
·       100 g cukor
·       100 g liszt
·       100 g kókuszreszelék
·       1 tk sütőpor
·       125 ml kókusztej
A forma kikenéséhez:
·         Vaj

1.    A csokoládét durvára vágjuk, gőzfürdőben felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a vajat és felolvasztjuk benne. Hagyjuk hűlni.
2.    A tojások fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, közbe hozzáadunk kb. 1-2 ek cukrot.
3.    A tojások sárgáját a maradék cukorral krémesre keverjük, majd hozzákeverjük a vajas-csokoládé keveréket.
4.    A lisztet elkeverjük a kókuszreszelékkel és a sütőporral, majd a kókusztejjel együtt a fenti masszához keverjük. Legvégül óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá tojásfehérjét is.
5.    Egy 30 cm hosszú (kb. 1 l űrtartalom) őzgerincformát vajjal kikenünk. A tésztát az előkészített formába simítjuk.
6.    180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 40-45 percig sütjük. Kivesszük, kb. 15 percet a formában hagyjuk hűlni, majd kiborítjuk, és hűlni hagyjuk.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen