Mit Staubzucker
bestreuen oder mit Schokoglasur übergießen.
Zutaten für 6 Personen:
·
4 Eier
·
150 g Zucker
·
1 Pck. Vanillezucker
·
150 ml Öl
·
250 g Joghurt
·
200 g Mehl
·
200 g gemahlene Walnüsse
·
75 g Schokoraspeln
·
1 Pck Backpulver
· 350
g Sauerkirschen aus dem Glas
1.
Eier, Zucker und
Vanillezucker schaumig rühren. Danach das Öl langsam einrühren.
2.
Mehl, Nüsse,
Schokoraspeln und Backpulver vermischen und zusammen mit dem Joghurt vorsichtig
unterrühren.
3.
Den Teig in eine mit
Backpapier ausgelegte Backform (25x20x8 cm) geben, glatt streichen, mit den
Kirschen belegen und bei 180 Grad ca. 45-50 Minuten backen (Stäbchenprobe).
A kihűlt süteményt
porcukorral megszórjuk, kockákra vágjuk és tálaljuk.
Hozzávalók 6 személyre:
·
4 tojás
·
150 g cukor
·
1 cs. vaníliacukor
·
150 ml olaj
·
250 g joghurt
·
200 g liszt
·
200 g darált dió
·
75 g csokoládéreszelék
·
1 cs. sütőpor
· 350
g meggybefőtt
1.
A tojásokat a
cukorral, vaníliacukorral habosra keverjük, majd apránként az olajat is
hozzákeverjük.
2.
A lisztet a
dióval, a csokoládéreszelékkel és a sütőporral elkeverjük, majd a joghurttal
együtt a tojás-olaj keverékhez keverjük.
3.
A tésztát egy
sütőpapírral kibélelt (25x20x8 cm) tepsibe simítjuk, a leszűrt meggyel
megszórjuk. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe és kb. 45-50 percig
sütjük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen