Den Salat kann man
auch mit in dünne Streifen geschnittenen getrockneten Tomaten bestreuen.
Zutaten für 4 Personen:
· 500
g Fenchelknollen
· 2
El Aceto Balsamico Bianco
· 2
El Öl
· 1
Tl Zucker
· Salz
· Pfeffer
· 4
Mandarinen
· 80
g schwarze Oliven
· 100
g Feta
·
50 g Feldsalat
1.
Die Fenchelknollen putzen, waschen, das Fenchelgrün
abschneiden., dann halbieren und in dünne Scheiben schneiden.
2.
Den Essig mit dem Öl vermischen, mit Salz, Pfeffer und
Zucker abschmecken, mit den Fenchelscheiben vermischen.
3.
Die Mandarinen mit einem scharfen Messer schälen, dann
filetieren. Die Mandarinenfilets mit dem ausgetretenen Saft zu dem Fenchel
geben, vermischen und für mindestens 30 Minuten in den Kühlschrank stellen.
4.
Die Oliven in Ringe, den Feta in kleine Würfel schneiden,
das Fenchelgrün grob schneiden. Alles mit dem Fenchel vermischen.
5.
Den Feldsalat waschen, trockenschleudern. Den Fenchel
falls nötig mit Salz und Pfeffer nachwürzen, dann mit dem Feldsalat auf den
Tellern anrichten.
A salátát megszórhatjuk 2 vékony csíkokra vágott aszalt
paradicsommal is.
Hozzávalók
4 személyre:
· 500
g édeskömény
· 2
ek világos balzsamecet
· 2
ek olaj
· 1
tk cukor
· só
· bors
· 4
mandarin
· 80
g fekete olajbogyó
· 100
g feta
· 50
g galambbegy saláta
1.
Az
édesköményt megmossuk, tisztítjuk, a zöldjét félre tesszük, majd elfelezzük, és
vékony szeletekre vágjuk.
2.
Az
ecetet elkeverjük az olajjal, sóval, borssal és a cukorral ízesítjük,
hozzákeverjük az édeskömény szeleteket, és hagyjuk pácolódni.
3.
A mandarinokat meghámozzuk
úgy, hogy a vékony fehér héjat is levágjuk. Utána a mandarinokat kifilézzük, az
az a gerezdeket elválasztó vékony hártya mentén éles késsel bevágunk, és a
gyümölcshúst óvatosan kiemeljük.
4.
A
mandarin filéket a lével együtt az édesköményhez adjuk, és hagyjuk tovább
pácolódni.
5.
Az
olajbogyókat gyűrűkre, a fetát apró kockákra, az édeskömény zöldjét durvára
vágjuk. Az egészet az édesköményhez keverjük.
6.
A
madársalátát megmossuk, jól lecsepegtetjük. A paradicsomot vékony csíkokra
vágjuk. Az édesköményt sóval, borssal ízesítjük, majd a madársalátával salátával
együtt tányérokra rendezzük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen