Freitag, 18. Oktober 2019

Fenchelsalat mit Mandarinen und Feta / Édeskömény saláta mandarinnal és fetával


Den Salat kann man auch mit in dünne Streifen geschnittenen getrockneten Tomaten bestreuen.


Zutaten für 4 Personen:
·       500 g Fenchelknollen
·       2 El Aceto Balsamico Bianco
·       2 El Öl
·       1 Tl Zucker
·       Salz
·       Pfeffer
·       4 Mandarinen
·       80 g schwarze Oliven
·       100 g Feta
·       50 g Feldsalat


1.    Die Fenchelknollen putzen, waschen, das Fenchelgrün abschneiden., dann halbieren und in dünne Scheiben schneiden.
2.    Den Essig mit dem Öl vermischen, mit Salz, Pfeffer und Zucker abschmecken, mit den Fenchelscheiben vermischen.
3.    Die Mandarinen mit einem scharfen Messer schälen, dann filetieren. Die Mandarinenfilets mit dem ausgetretenen Saft zu dem Fenchel geben, vermischen und für mindestens 30 Minuten in den Kühlschrank stellen.
4.    Die Oliven in Ringe, den Feta in kleine Würfel schneiden, das Fenchelgrün grob schneiden. Alles mit dem Fenchel vermischen.
5.    Den Feldsalat waschen, trockenschleudern. Den Fenchel falls nötig mit Salz und Pfeffer nachwürzen, dann mit dem Feldsalat auf den Tellern anrichten. 

A salátát megszórhatjuk 2 vékony csíkokra vágott aszalt paradicsommal is.
Hozzávalók 4 személyre:
·       500 g édeskömény
·       2 ek világos balzsamecet
·       2 ek olaj
·       1 tk cukor
·      
·       bors
·       4 mandarin
·       80 g fekete olajbogyó
·       100 g feta
·       50 g galambbegy saláta

1.    Az édesköményt megmossuk, tisztítjuk, a zöldjét félre tesszük, majd elfelezzük, és vékony szeletekre vágjuk.
2.    Az ecetet elkeverjük az olajjal, sóval, borssal és a cukorral ízesítjük, hozzákeverjük az édeskömény szeleteket, és hagyjuk pácolódni.
3.    A mandarinokat meghámozzuk úgy, hogy a vékony fehér héjat is levágjuk. Utána a mandarinokat kifilézzük, az az a gerezdeket elválasztó vékony hártya mentén éles késsel bevágunk, és a gyümölcshúst óvatosan kiemeljük.
4.    A mandarin filéket a lével együtt az édesköményhez adjuk, és hagyjuk tovább pácolódni.
5.    Az olajbogyókat gyűrűkre, a fetát apró kockákra, az édeskömény zöldjét durvára vágjuk. Az egészet az édesköményhez keverjük.
6.    A madársalátát megmossuk, jól lecsepegtetjük. A paradicsomot vékony csíkokra vágjuk. Az édesköményt sóval, borssal ízesítjük, majd a madársalátával salátával együtt tányérokra rendezzük.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen