Ein köstliches
Ofengericht.
Zutaten für 2 Personen:
· 400 g Kartoffeln
· 1 kleine
Zwiebel
· 1 Tl
Butter
· 1 Tl
Mehl
· 125 ml
Milch
· 125 ml
Gemüsebrühe
· 50-75
g Gorgonzola
· Salz
· Pfeffer
· Muskatnuss
· 2-3
Zweige Thymian
· 4 Scheiben
Bacon
· 300-350
g Schweinefilet
· 1 El
Öl
· 1 reife
Birne (150 g)
· etwas
Butter
1.
Die Kartoffeln
waschen und ungefähr 30 Minuten kochen, dann schälen und abkühlen lassen.
2.
Die Zwiebel
schälen, klein würfeln und in der Butter glasig andünsten. Mit dem Mehl
bestreuen, hell anschwitzen, mit der Brühe und der Milch ablöschen. Aufkochen
und bei schwacher Hitze ungefähr 5 Minuten kochen.
3.
Den Gorgonzola
grob würfeln und in die Soße schmelzen lassen. Mit Salz, Pfeffer und Muskatnuss
würzen.
4.
Den Thymian
waschen, die Blätter abzupfen.
5.
Das Fleisch
waschen, trockentupfen und in 4 Medaillons schneiden.
6.
Die
Fleischstücke mit Thymian bestreuen, und mit einer Scheibe Speck umwickeln.
7.
Das Öl in
einer Pfanne erhitzen, die Medaillons darin von jeder Seite 2-3 Minuten braten.
Mit Salz und Pfeffer würzen.
8.
Die Kartoffeln
in Scheiben schneiden. Die Birne waschen, vierteln, entkernen und in Spalten
schneiden. Beides mit den Medaillons in eine mit etwas Butter ausgestrichene
Auflaufform schichten. Die Soße darüber verteilen.
9.
Im heißen Ofen
bei 200 Grad Ober- und Unterhitze ungefähr 20 Minuten backen.
Hozzávalók
2 személyre:
· 400 g
burgonya
· 1 kis
vöröshagyma
· 1 tk
vaj
· 1 tk
liszt
· 125 ml
tej
· 125 ml
zöldségleves (lehet instant is)
· 50-75
g gorgonzola
· só
· bors
· szerecsendió
· 2-3 ag
friss kakukkfű
· 4
vékony szelet húsos szalonna
· 300-350
g szűzpecsenye
· 1 ek
olaj
· 1
érett körte (kb. 150 g)
· vaj a
forma kikenéséhez
1.
A
burgonyát megmossuk és kb. 30 percig főzzük. Majd meghántjuk és hűlni hagyjuk.
2.
Hagymát
meghántjuk, apró kockákra vágjuk, majd az 1 tk vajban üvegesre pároljuk.
Megszórjuk a liszttel, elkavarjuk, felöntjük a tejjel és levessel. Felfőzzük és
kb. 5 percig lassú tűzön főzzük.
3.
A gorgonzolát durva kockákra vágjuk, és a mártásba
felolvasztjuk. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.
4.
Kakukkfüvet
megmossuk, majd a leveleket letépkedjük a szárról. A szalonnát hosszába
elfelezzük.
5.
Szűzpecsenyét,
mossuk, szárazra töröljük, a hártyáktól megpucoljuk, és 4 szeletre vágjuk.
6.
A
hús szeleteket kakukkfű levelekkel megszórjuk, majd a szalonnával körbe
tekerjük.
7.
Az
olajat felforrósítjuk, az érmeket oldalanként 2-3 percig sütjük. Sóval, borssal
ízesítjük.
8.
A
burgonyát szeletekre vágjuk. A körtét mossuk, negyedeljük, a magházat kivágjuk,
majd szeletekre vágjuk.
9.
Egy
tűzálló edényt kivajazzunk. A burgonya-, körteszeleteket és a húst egy
kivajazott tűzálló tálba elrendezzük. A mártással leöntjük
10. Előmelegített
sütőbe ( 200 fok) körülbelül 20 percig sütjük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen