Dienstag, 22. Oktober 2019

Bananen-Pancakes / Banános amerikai palacsinta


Einfach, schnell und lecker. 

Zutaten für 1 Person:
·       50 g Weizenvollkornmehl
·       ¼ Tl Backpulver
·       75 ml Buttermilch
·       1 Prise Salz
·       ½ Banane
·       1 Tl Butter
·       ½ Tl Pistazienkerne
·       1 Tl Ahornsirup  

1.    Das Mehl mit dem Backpulver und dem Salz vermischen, dann mit der Buttermilch verrühren. Die Banane schälen und in 12 Scheiben schneiden.
2.    Die Butter in einer Pfanne erhitzen, mit der Hilfe eines Esslöffels aus dem Teig 4 kleine Häufchen in die Pfanne geben, etwas glatt streichen, die Bananenscheiben darauf verteilen, in den Teig drücken. Die Pancakes bei mittlerer Hitze auf jeder Seite 2-3 Minuten goldbraun braten. 
3.    Die Pancakes mit den grob geschnittenen Pistazienkernen bestreuen und mit Ahornsirup beträufeln.

Egyszerű, finom és gyorsan elkészíthető. 

Hozzávalók 1 személyre:
·       50 g teljes kiőrlésű búzaliszt
·       ¼ tk sütőpor
·       75 ml író
·       1 csipet só
·       ½ banán
·       1 tk vaj
·       ½ tk pisztácia
·       1 tk juharszirup

1.    A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval, majd az íróhoz keverjük. A banánt meghántjuk, és 12 szeletre vágjuk.
2.    A zsiradékot egy serpenyőben felforrósítjuk. A tésztából evőkanállal 4 halmot teszünk a serpenyőbe, enyhén elsimítjuk, elosszuk rájuk a banán szeleteket, bele is nyomkodjuk a tésztába. Közepes hőmérsékleten oldalanként kb. 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük. 
3.    A palacsintákat megszórjuk a durvára vágott pisztáciával és meglocsoljuk a juharsziruppal.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen