Soll die Creme gestürzt
werden, 2 zusätzliche Blätter Gelatine verwenden.
Zutaten für 4 Personen:
· 1 Vanilleschote
· 3 Blätter
Gelatine
· 300 ml
Milch, 1,5%
· 2 Eigelbe
· 75 g brauner
Zucker
· 200 g Quark,
20%
· 150 g
Schlagsahne
1.
Das Mark der
Vanilleschote auskratzen und mit der Milch aufkochen. Die Gelatine im kalten
Wasser einweichen.
2.
Die Eigelbe
mit dem Zucker in einer Metallschüssel verrühren, dann nach und nach die heiße
Milch unterrühren. Auf schwacher Hitze unter ständigen Rühren erwärmen (darf
nicht kochen), bis die Flüssigkeit dicklich wird. Vom Herd nehmen.
3.
Die Gelatine
ausdrücken und in der warmen Creme auflösen, dann durchsieben. Unter
gelegentlichen Rühren abkühlen lassen.
4.
Den glatt
gerührten Quark unter die gelierende Creme rühren. Dann die Schlagsahne
steifschlagen und vorsichtig unter die Creme heben.
5.
Die Creme in 4
Gläser verteilen und im Kühlschrank mindestens 4 Stunden fest werden lassen.
Ha a krémet tányérra borítva szeretnénk tálalni, a készítéshez
használjunk 2 zselatin lappal többet.
Hozzávalók 4 személyre
· 1
vanília rúd
· 3
színtelen zselatin lap
· 300 ml
tej, 1,5%
· 2
tojássárgája
· 75 g barna
cukor
· 200 g
túró, sovány
· 150 g
tejszín
1.
A
vaníliarúd belsejét kikaparjuk, és a tejjel felfőzzük. A zselatint hidegvízbe
áztatjuk.
2.
A
tojás sárgákat a cukorral egy fém edényben elkeverjük, majd a forró tejet
apránként hozzákeverjük. Alacsony hőmérsékleten addig forrósítjuk, míg a massza
enyhén sűrű lesz (a masszának nem szabad főnie). Tűzről levesszük.
3.
A kifacsart
zselatint a még meleg krémbe felolvasztjuk, majd átszűrjük. A krémet hűlni
hagyjuk, közbe megkeverjük.
4.
Mikor
a krém dermedni kezd, hozzákeverjük először a túrót, és végül a kemény habbá
vert tejszint.
5.
A
krémet 4 pohárba osszuk, majd a hűtőbe tesszük kb. 3-4 órára.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen