Samstag, 26. Oktober 2019

Bayerische Creme mit Quark / Túrós bajor krém


Soll die Creme gestürzt werden, 2 zusätzliche Blätter Gelatine verwenden. 

Zutaten für 4 Personen:
·       1 Vanilleschote
·       3 Blätter Gelatine
·       300 ml Milch, 1,5%
·       2 Eigelbe
·       75 g brauner Zucker
·       200 g Quark, 20%
·       150 g Schlagsahne

1.    Das Mark der Vanilleschote auskratzen und mit der Milch aufkochen. Die Gelatine im kalten Wasser einweichen.
2.    Die Eigelbe mit dem Zucker in einer Metallschüssel verrühren, dann nach und nach die heiße Milch unterrühren. Auf schwacher Hitze unter ständigen Rühren erwärmen (darf nicht kochen), bis die Flüssigkeit dicklich wird. Vom Herd nehmen.
3.    Die Gelatine ausdrücken und in der warmen Creme auflösen, dann durchsieben. Unter gelegentlichen Rühren abkühlen lassen.
4.    Den glatt gerührten Quark unter die gelierende Creme rühren. Dann die Schlagsahne steifschlagen und vorsichtig unter die Creme heben.
5.    Die Creme in 4 Gläser verteilen und im Kühlschrank mindestens 4 Stunden fest werden lassen.

Ha a krémet tányérra borítva szeretnénk tálalni, a készítéshez használjunk 2 zselatin lappal többet.

Hozzávalók 4 személyre
·       1 vanília rúd
·       3 színtelen zselatin lap
·       300 ml tej, 1,5%
·       2 tojássárgája
·       75 g barna cukor
·       200 g túró, sovány
·       150 g tejszín

1.    A vaníliarúd belsejét kikaparjuk, és a tejjel felfőzzük. A zselatint hidegvízbe áztatjuk.
2.    A tojás sárgákat a cukorral egy fém edényben elkeverjük, majd a forró tejet apránként hozzákeverjük. Alacsony hőmérsékleten addig forrósítjuk, míg a massza enyhén sűrű lesz (a masszának nem szabad főnie). Tűzről levesszük.
3.    A kifacsart zselatint a még meleg krémbe felolvasztjuk, majd átszűrjük. A krémet hűlni hagyjuk, közbe megkeverjük.
4.    Mikor a krém dermedni kezd, hozzákeverjük először a túrót, és végül a kemény habbá vert tejszint.
5.    A krémet 4 pohárba osszuk, majd a hűtőbe tesszük kb. 3-4 órára.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen