Mittwoch, 23. Oktober 2019

Krautsalat mit roter Bete / Céklás káposztasaláta


Ein schneller, leckerer Salat.

Zutaten für 4 Personen:
·       ½ Spitzkohl
·       2 Möhren
·       ½ Kohlrabbi
·       250 g gekochte rote Bete
·       2 Gewürzgurken
·       2 El Majonäse
·       4 El griechischer Joghurt
·       1 El Zitronensaft
·       Salz
·       Pfeffer

1.    Das Gemüse putzen. Den Kohl fein hobeln, den Rest Gemüse und die Gewürzgurken reiben.
2.    Die Majonäse mit dem Joghurt und dem Zitronensaft glatt rühren. Mit Salz und Pfeffer würzen, über den Salat gießen und gut vermengen.

Egy gyors, finom saláta. Ha kalóriaszegényebben szeretnénk, helyettesítsük a majonézt joghurttal vagy tejföllel.

Hozzávalók 4 személyre:
·       ½ káposzta
·       2 sárgarépa
·       ½ karalábé
·       250 g cékla, főtt
·       2 ecetes uborka
·       2 ek majonéz
·       4 ek görög joghurt
·       1 ek citromlé
·      
·       Bors

1.    A zöldségeket megtisztítjuk. A káposztát vékonyra gyaluljuk, a többi zöldséget és az ecetes uborkát lereszeljük.
2.    A majonézt simára keverjük a joghurttal és a citromlével. Sóval, borssal ízesítjük, a salátára öntjük, és jól összekeverjük.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen