Donnerstag, 12. September 2019

Süßkartoffel-Mais-Taler / Kukoricás édesburgonya tallérok


Dazu einen Kräuter-Joghurt reichen. 

Zutaten für2 Personen:
·       450 g Süßkartoffeln
·       75 g Mais aus der Dose
·       1 Frühlingszwiebel
·       1 El Petersilie
·       1 Ei
·       4 El Semmelbrösel
·       2 El Maismehl
·       Cayennepfeffer
·       Kreuzkümmel
·       Salz
Außerdem:
·       2 El Semmelbrösel
·       4 El Öl

1.    Die Süßkartoffeln im Salzwasser ungefähr 40 Minuten gar kochen. Schälen, mit einer Gabel fein zerdrücken und erkalten lassen.
2.    Den abgetropften Mais, die fein gehackte Frühlingszwiebel, die Petersilie, das Maismehl und die Semmelbrösel zu den Kartoffeln geben. Gut vermischen. Mit Salz, Cayennepfeffer und Kreuzkümmel würzen und für mindestens 30 Minuten kühl stellen.
3.    Aus dem Teig Kugeln formen, in den Semmelbröseln wälzen, dann flachdrücken.
4.    Das Öl in einer Pfanne erhitzen. Die Taler darin auf jeder Seite 3 Minuten goldbraun braten.


Finom feltét főzelékekhez, de önmagában is egy fűszeres joghurt dippel tálalva finom.

Hozzávalók 2 személyre:
·       450 g édesburgonya
·       75 g csemegekukorica
·       1 újhagyma
·       1 ek petrezselyem
·       1 tojás
·       4 ek zsemlemorzsa
·       2 ek kukoricaliszt
·       Cayenne bors
·       Római kömény
·      
A formázáshoz, sütéshez:
·       2 ek zsemlemorzsa
·       4 ek olaj

1.    A burgonyát kb. 40 perc alatt megfőzzük. Meghámozzuk, villával apróra törjük, és hagyjuk hűlni.
2.    Az édesburgonyához adjuk a leszűrt kukoricát, az apróra vágott hagymát, a petrezselymet, tojást, a kukoricalisztet és a zsemlemorzsát. Jól eldolgozzuk, sóval, cayenne borssal és római köménnyel ízesítjük. Kb. 30 percre betesszük a hűtőbe.
3.    A masszából golyókat formázzuk, megforgatjuk a zsemlemorzsában, majd ellapítjuk.
4.    Az olajat egy serpenyőben felhevítjük. A tallérokat a forró olajban oldalanként kb. 3-3 perc alatt aranybarnára sütjük.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen