Ein leckerer,
saftiger Kuchen mit Nutella und Haselnüssen.
Zutaten für 6 Personen:
· 75
g Butter
· 110
g Zucker
· 1
Tl Vanillezucker
· 1
Prise Salz
· 3
Eier
· 125
g Quark
· 100
g Nutella
· 100
g gemahlene Haselnüsse
· 80
g Mehl
· 1
½ Tl Backpulver
1.
Die Butter, den Zucker, den Vanillezucker und das
Salz mit dem Schneebesen des Handmixers
cremig rühren. Die Eier einzeln unterrühren. Das Nutella und den Quark
unterrühren, dann die Haselnüsse unter die Masse rühren. Das mit dem Backpulver
vermischte Mehl darüber sieben und vorsichtig unterheben.
2.
Den Teig in eine ausgebutterte Springform (18 cm
Durchmesser) streichen.
3.
Im heißen Ofen bei 160 Grad Ober- und Unterhitze ungefähr
60 Minuten backen.
Egy finom, csokoládés, mogyorós sütemény,
amely 2-3 napig is friss marad, persze ha nem fogy el már első nap.
Hozzávalók
6 személyre:
· 75 g vaj
· 110 g
cukor
· 1 tk
vaníliás cukor
· 1 csipet
só
· 3 tojás
· 125 g túró
· 100 g
nutella
· 100 g
mogyoró, darált
· 80 g liszt
· 1
½ tk sütőpor
1.
A
vajat a kétféle cukorral és sóval, kézi mixerrel habosra keverjük. Egyenként
hozzákeverjük a tojásokat, majd hozzákeverjük a nutellát és a túrót, végén
pedig a mogyorót. Rászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és óvatosan
elkeverjük.
2.
A
masszát egy kivajazott 18 cm átmérőjű tortaformába simítjuk.
3.
Betoljuk
a 160 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 60 perc alatt megsütjük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen