Dazu passt Reis. Die Soße
kann man auch noch mit 1-2 El Mango Chutney und etwas Chili würzen.
Zutaten für 3 Personen:
· 3 Möhren
(ungefähr 300 g)
· 1 Stange
Porree
· 500 g Fischfilets
· 1 El
Mehl
· Salz
·
2 El Cashewkerne
· 2-3 El
Ghee
· 2-3 Tl
Currypulver
· 400 ml Kokosmilch
· 100 ml
Gemüsebrühe
· Pfeffer
· Korianderblätter
1.
Die Möhren und
den Porree putzen, waschen. Die Möhren in feine Stifte, den Porree in dünne
Ringe schneiden.
2.
Den Fisch
waschen, trockentupfen und in große Würfel schneiden. Das Mehl mit etwas Salz
mischen. Das Fisch darin wenden, überschüssiges Mehl abschütteln.
3.
Die
Cashewkerne in einem Wok goldbraun rösten, rausnehmen.
4.
1-2 El Ghee in
dem Wok erhitzen, die Fischwürfel darin in zwei Portionen rundherum 3-4 Minuten
braten, herausnehmen.
5.
Den Rest Ghee
im Wok erhitzen. Das Gemüse darin kurz andünsten. Mit dem Currypulver
bestäuben, anschwitzen. Mit der Brühe und der Kokosmilch ablöschen. Aufkochen
und 4-5 Minuten köcheln lassen. Den Fisch in der Soße erhitzen. Mit den Kernen und
den grob geschnittenen Korianderblättern bestreuen.
Ízesíthetjük 1-2 ek mangó chutney-al, és
chilivel is.
Hozzávalók
3 személyre:
· 3
sárgarépa (kb. 300 g)
· 1 szál
poré
· 500 g
hal file
· 1 ek
liszt
· só
· 2 ek
kesudió
· 2-3 ek
ghee
· 2-3 tk
curry por
· 400
ml kókusztej
· 100 ml
zöldségleves
· bors
· durvára
vágott koriander zöld
1.
A
zöldségeket megtisztítjuk, mossuk. A répát julienre vágjuk, a porét vékony
karikákra vágjuk.
2.
A
halat megmossuk, papírtörlővel leszárítjuk, majd nagyobb kockákra vágjuk. A
lisztet elkeverjük a sóval. A hal darabokat megforgatjuk a lisztbe.
3.
A
kesudiót egy wokban aranybarnára pirítjuk. Kivesszük.
4.
A wokba
felforrósítunk 1-2 ek gheet. A haldarabokat 2 adagban kb. 3-4 percig sütjük,
kivesszük.
5.
A
maradék olajat a wokban felhevítjük. A zöldségeket a forró olajban kb. 1-2
percig dinszteljük. Megszórjuk a curryvel, elkeverjük, még 1 percig
dinszteljük. Felöntjük 100 ml
zöldséglevessel és a kókusztejjel. Felfőzzük, kb. 4-5 percig főzzük. A halat
felforrósítjuk a mártásban, megszórjuk a kesudióval és a koriander zölddel.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen