Donnerstag, 26. September 2019

Pikanter Krautsalat / Pikáns káposztasaláta


Noch ein leckerer Krautsalat. Das Dressing kann man auch noch mit etwas Honig abschmecken. 


Zutaten für 4 Personen:
·       300 g Spitzkohl
·       1 rote Paprikaschote
·       50 g Kürbiskerne
·       40 g Cranberrys
·       3 El Zitronensaft
·       4 El Joghurt
·       2 El Olivenöl
·       1 Tl süßes Paprikapulver
·       1 Tl Kreuzkümmel
·       Salz
·       Pfeffer
·       Cayennepfeffer

1.    Den Kohl putzen, fein hobeln. Die Paprikaschote waschen, halbieren, das Kernhaus rausschneiden, dann klein würfeln.
2.    Die Kürbiskerne in einer Pfanne rösten, rausnehmen, abkühlen lassen.
3.    Den Kohl mit den Paprikawürfeln, den Cranberrys und den Kürbiskernen vermischen.
4.    Den Joghurt mit dem Zitronensaft und dem Öl glatt rühren. Mit Salz, Pfeffer, Cayennepfeffer, Paprikapulver und Kreuzkümmel abschmecken.
5.    Das Dressing über den Salat gießen, vermischen und 10 Minuten stehen lassen. Falls nötig, mit Salz, Pfeffer und Zitronensaft nachwürzen.

Még egy finom káposztasaláta. A dresszinget ízesíthetjük kevés mézzel is.

Hozzávalók 4 személyre:
·       300 g káposzta
·       1 piros paprika
·       50 g tökmag
·       40 g tőzegáfonya
·       3 ek citromlé
·       4 ek joghurt
·       2 ek olívaolaj
·       1 tk fűszerpaprika
·       1 tk római kömény
·      
·       Bors
·       Cayenne-i bors

1.    A káposztát megtisztítjuk, vékonyra gyaluljuk.  A paprikát megmossuk, ketté vágjuk, a magházát kivágjuk, a paprikát apró kockákra vágjuk.
2.    A tökmagot egy serpenyőben megpirítjuk, hagyjuk hűlni.
3.    A káposztát elkeverjük a paprikával, tőzegáfonyával, paprikával és a tökmaggal.
4.    A joghurtot simára kavarjuk a citromlével, és az olajjal, majd hozzáadjuk a fűszereket, és elkeverjük.
5.    A dresszinget a salátára öntjük, elkavarjuk, és kb. 10 percet hagyjuk állni. Ha szükséges sóval, borssal, citromlével ízesítjük.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen